banner392

Eskiyayla Muhtarını kaybetti.

Eskiyayla mahallesi muhtarı İsmail Camcı (58) geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

Eskiyayla Muhtarını kaybetti.

Günlerdir geldi gelecek denen soğuk havadan etkilenmesin diye izinli olan köyündeki imamın evinin su saatini kapatmak için gittiği görevden döndükten sonra aniden rahatsızlanıp hayatını kaybeden muhtar yakınlarını yasa boğdu.

 

OLAY NASIL OLDU.

Eskiyayla da izinli olan imamın lojmanın soğuk havadan etkilenmesini önlemek için bu sene köydeki tüm evlere yeni takılan su saatlerinden olan su sayacına korumaya alıp eve döndükten sonra biranda rahatsızlanıp eve düştüğünü söyleyen eşi endişe ile önce komşularından yardım istedi. Daha sonra ise 112 Ambulans tan yardım istedi.

KÖY LOLLARI GECE YENİDEN KAPANMIŞTI.

Köyde kurulu olan Büyük Hayvan Çiftliğinin İş Makinesi 1 gün önceden köyün karla kaplı yolunu ilk açan iş makinesi olmuştu. Çünkü 1 gün önce de çiftlik çalışanlarından 1 kişi rahatsızlık geçirmiş o kişiyi Pamukova Devlet Hastanesine götürmek için köyün köy yolu tek gidiş –geliş şeklinde açılmışı.

Çiftliğin genelde iş makinesi kış aylarında köydeki yolu ilk açan makine olduğu için bu yılda ilk karla kaplanan yolu açan yine o olmuştu.

DÜN GECE KÖYDE YENİDEN YAĞAN KAR YOLUN KAPANMASINA NEDEN OLDU.

Eskiyayla da dün gece yeniden başlayan yoğun kar yağışı açık yolları kapattığı gibi kar kalınlığının 1 metrelere çıkmasına neden olduğu için yarıdım bekleyen muhtara ulaşılmayı geciktirdi.

YOLLAR NASIL AÇILDI.

Muhtar Su Saatinin donmuş olabileceği ihtimali ile Lojmana eline içi kaynatılmış sıcak su güğümü ile gidiyor. Muhtar kısa süre sonra işlerini yapıp evine dönüyor. Evine girer girmez bir anda rahatsızlanıyor ve saat 14.30 suları ambulans la Pamukova Devlet Hastanesine getiriliyor.

Saat 12.00 larda rahatsızlanan muhtar Hastaneye 2.30 saatlerin de getirilebiliyor. Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere kurtarılamıyor. muhtarın kalp krizi geçirdiği tahmin ediliyor. Ölüm sebebi ise otopsi sonunda ortaya çıkacak.

 

MUHTAR GÖREVİ SIRASINDA HAYATINI KAYBETTİ.

Eskiyayla da 2 dönemdir seçilen Muhtar İsmail Camcı köye önemli hizmetlerde bulundu. Bu hizmetlerden en önemlisi daha önce köy tarihinde susuzluk çekilirken muhtarın girişimleri sonunda köyde ilk defa sondaj yolu ile 124 metreden su çıkarıldı. Eskiyayla da çıkarılan yer altı suyu gazetelere konu oldu.

Pamukova’da da evi olan muhtar bu sene köyde kalıp dinlenmeye karar vermişti. Çünkü kışları köyde kapanan yollar ve sık sık kesilen elektriklerin daha düzenli çalışması için yardımcı olabileceğini söylüyordu. Ayrıca 3 yaşındaki bir torunun kaza sonucu kaybetmesine de üzülüyor ve Pamukova’daki evlerinin parkında meydana gelen kazadan uzaklaşmak istiyordu. O yüzden bu sene sürekli köyde oturmaya karar vermişti.

Yine köyde sık sık kesilen suların düzgün çalışması için çalışmalar yapmaya karar vermiş ve ilk defa köyde tüm evlere bağlanan su saatlerinin de do olaylarına karşı güvensiz olmasına karşı ilk işi caminin lojmanı olan (kendi zamanında yapılan lojmanın) su sayacının onarımı sırasında yaptığı görev anında hayatını kaybetti.

Muhtarın cenazesi yarın Elperek  Mahallesi Camiinde, Öğle namazının ardından kılındıktan sonra yukarı mezarlığa defnedilecek. 
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 22:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER