banner392

Cemaatler, menzuplar ülkesimi oluyoruz?

OdaTv de Doruk Cengiz’in kaleme aldığı yazı İstanbul büyük Şehir belediye başkanı Kadir Topbaş’ın Ensar Vakfın ın kurucularından olduğu ve vakfa 50 bin tl bağış yaptığı anlatılmakta. Ancak bu vakıfın başkanı hakkında cinsel istismar şikayeti ile başlayan araştırma da ilginç bağlantıların ortaya çıktığı görülmekte. İşte bu yazıyı sizlere sunuyoruz…

Cemaatler, menzuplar ülkesimi oluyoruz?
Çorum’da 15 yaşındaki E.Y.’nin eski Ensar Vakfı Şube Başkanı Zekai İşler tarafından cinsel istismara uğradığını şikayet etmesiyle başlanan adli süreç, mahkemenin verdiği çok ilginç kararla Türkiye’nin gündemine oturdu. Normal koşullar altında “nitelikli cinsel istismar” suçuyla yargılanması gereken ve 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması gereken Zekai İşler Adli Tıp’ın verdiği rapora rağmen “iyi hal”den dolayı cezası 4 yıl 8 aya kadar düşmüştür. Mahkemenin sunduğu gerekçeli karar ise “Davanın yarattığı yankı dikkate alındığında mağdurenin ruh ve beden sağlığının uğradığı cinsel istismar eyleminden mi yoksa şikayetçi olduktan sonra yaşadığı gelişmeler, ulusal basının mağdure üzerinde yarattığı etki ve baskılar ile mi meydana geldiği hususunda şüphe oldu. Şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereğince karar verilmiştir.” şeklinde karar verdi.
 
ERENKÖY CEMAAATİ
Bu durum sanığı biri mi koruyor şeklinde kafalarda birçok soru işareti bırakmışken, Ensar Vakfı’nın resmi internet sitesine girdiğimizde sadece fotoğraflara bakarak Vakfın nasıl bir vakıf olduğu hemen anlaşılıyor. Özellikle Vakfın genel olarak cemaatler ile ilgili düşünceleri okununca ise vakfın bir cemaate bağlı olduğunu anlamak işten bile olmuyor. Bu noktada sorulacak soru, hangi cemaate bağlı bu adamlar, oluyor ki burada da cevabı hemen verebiliriz Erenköy Cemaati’ne bağlılar. Erenköy Cemaati Nakşibendi geleneğinden bir cemaat ve daha ziyade esnaf ve işadamlarının cemaati olarak göze çarpıyor. Kelami Dergahı şeyhi Erbilli Mehmet Esat’ın cumhuriyet devrimleri sonucu tekkeler kapatılınca Erbil’deki arazilerini satıp Erenköy’de bir köşke yerleşmesi sonucu ismini bulan cemaat İstanbul, Konya ve Ankara’da etkin gözüküyor. Ensar Vakfı ise bu cemaatte İlim ve Hizmet Vakfı, Hikmet Vakfı ve Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı gibi ön plana çıkan vakıflarından biri oluyor.
 
ENSAR VAKFI
Ensar Vakfı ile ilgili son derece ilginç bir diğer bilgi ise Kadir Topbaş’ın da bu vakfı kurucuları arasında olduğudur ve vakfın 370 bin TL’lik kuruluş sermayesinin 50 bin TL’sinin Kadir Topbaş’tan geldiğidir, ki buradan İstanbul yıllardır bir cemaatin, Erenköy Cemaati’nin elinde mi, sorusu çıkar, ki cevabını işadamı ve esnafların cemaati olan Erenköy Cemaati’nin kazandığı ihale ve arsalara bakarak anlamaya çalışacağız. Ancak bu sorunun cevabını aramadan önce vakfın ABD tarafından desteklendiğinin altını çizmekte yarar var. Milliyet Gazetesi’nde geçtiğimiz yıl çıkan bir habere göre ABD büyükelçiliği Ensar Vakfı’na 129 bin dolarlık bir yardım yaptı.
Ensar Vakfı İstanbul’da ne gibi avantajlar elde etti, sorusuna geri dönersek, elimizde çok net iki bilgi var.Birincisi Yalçın Bayer’in de köşesinde bildirmiş olduğu 9,5 metreden daha yükseğe ev yapılmaması gereken Esenyurt’taki Ensar Vakfı’nın sahip olduğu arazilere, 99,5 metrelik kulecikler dikilmesine izin verildiğidir; ki 9,5 metre kararı rastgele alınmış değil, jeolojik incelemeler sonucu insan hayatını riske atmayan maksimum yüksekliktir. İkincisi ise Ensar Vakfı’na metrekaresi 101 TL’den satan KİPTAŞ’ın 10 ay sonra bitişikteki arazileri 12 kat fiyata satın almasıdır. Bu durum halkın dikkatini çekmiş ve belediyenin, her şey son derece rekabetçi ortamda yapıldı, halkımız kesinlikle zarar görmedi açıklaması, ise kimseyi tatmin etmeyen bir açıklama olarak kalmıştı. Bunların dışında İstanbul Belediyesi’nde yapılan kimi atamaların da Ensar Vakfı bünyesindeki insanları bol bol barındırması gibi şüphe uyandırıcı durumlar da mevcut.
Bu noktada İstanbul’u Ensar Vakfı ve onun bağlı olduğu Erenköy Cemaati yönetiyor demememiz için hiçbir sebep yok; ancak bu cemaat yargı alanına da mı sızıyor sorusu da gitgide cevabını bulmaya başlıyor. 
 
Doruk Cengiz
Odatv.com
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2010, 22:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
hasan şahin
hasan şahin - 13 yıl Önce

konun pamukovayla ne alakası var sn hocam anlatırmısınız

SIRADAKİ HABER