banner392

17. Babam Sultan etkinliklerine siyasilerde ilgi gösterdi.

Pamukova da 17.si kutlanan Babam Sultan etkinliklerine AKP nin yeni milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Ali İhsan Yavuz da katıldılar. Havanın kapalı olması nedeniyle Namaz dan önce pilav verildi. Günde 61 çocuk sünnet ettirildi.

17. Babam Sultan etkinliklerine siyasilerde ilgi gösterdi.
Bu sene 17. Kutlanan Babam Sultan etkinlikleri eski yıllarda olduğu gibi Elperek mahallesindeki Türbe de düzenlendi. Sabah saat 10.00 başlayan etkinliklere Pamukovalılar yanında il dışından da katılanlar oldu. Türbenin içinde geniş alanda toplanan vatandaşlar kuran-ı kerim ve ilahiler dinlediler.
 
Pilavdan sonra namaz kılındı. Namazı Ankara imamlarından Hafız İsmail Çoşar kıldırdı. Günde Kuranı kerim okuyan Hafız İbrahim Demir, Kuranı Kerim ve mevlidi Şerif okuyan Hafız Bilal Demiryürek birlikte müezzinlik yaptılar.
 
Etkinlikte Vakıf tarafından sünnet çağına gelmiş 60 çocuk sünnet ettirildi.
Babbam Sultan Etkinliğinde vakfa destek amaçlı açık arttırma ile bir tablo satışa sunuldu. Tablo 60.000 tl ye Akgıda sahiplerinden Mustafa Topbaş tarafından satıl alındı. Geçen yılda benzer tablo yine Mustafa Topbaş tarafından 40.000 tl ye alınmıştı.
 
Muradiye Kültür Derneği tarafından organize edilen Babam Sultan etkinliklerine katılımın yüksek olduğunu söyleyen Muradiye Kültür Vakfı Başkanı Hikmet Şenol:
 
“17.sini kutladığımız Babam Sultan Hazretlerini anma günü ve sünnet merasimi çoşkuyla kutlandı. Elhamdülillah havada müsaade etti. Katılım yüksekti. 2 ton pirinçle, pilav yapıldı. 1.5 ton tavukla 10 bin ayran dağıtıldı. Bütün hemşerilerime, misafirlere tüm izleyenlerden Allah razı olsun.”dedi.



 
Pamukova da geleneksel hale gele Babam Sultan Hazretleri anma günü etkinlikleri nedeniyle türbenin dışında halka açık kermes düzenlendi, bayanların yaptıkları el becerileri satışa sunuldu. Bazı serbest satıcılarda çevrede sergiler açtılar. Çiçekçilerden gıda ürünlürine kadar çeşitli ürünler pazarlandı.

 
Etkinliğe katılan Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik ile Ali İhsan Yavuz Pilav yiyip vatandaşlarla birlikte namaz kıldıktan sonra kendilerini tanıyan ve “hoş geldiniz” diyen vatandaşlarla sohbet ettiler. AKP Milletvekilleri birlikte geldikleri parti yöneticileri ile alandan ayrıldılar.
 
Emniyet güçleri ise etkinliğin güven içinde geçmesi için giriş kapısınrda sıkı tedbir aldılar. Etkinlik her hangi bir olay olmadan güzel ber şekilde sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2011, 00:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ASLI
ASLI - 13 yıl Önce

güzel çıkmışım

fanatik
fanatik - 13 yıl Önce

bize her yer tyrabzon bak günde 61 çocuk sunnet olmuş vay arkadaş

SIRADAKİ HABER