banner392

UMUTSUZ DURUMLAR YOKTUR UMUTSUZ İNSANLAR VARDIR.

Umutsuzluk deyince aklımıza Ümidimizin yitirilmesi, geleceğe dair beklentilerimizin olumsuz yönde olacağı, duygusal beklentilerimizin azalacağı veya kalmayacağı, yaşama sebebimizin olmayacağı gelmektedir. Bu durumlar genelde hepimizin başına gelebilir ve bizlere ciddi anlamda rahatsızlıklara sebebiyet verebilir.

Umutsuzluğun diğer bir karşıtı ise Mutluluk, huzur, neşe gibi bu hissiyatlar bizlere umutsuzluğa giden yolda ışık tutan en güzel faktörlerdir. Umutsuzluk yerine, umutla yaşayalımki, hayatta başarı kazanalım. Unutmayalımki, Umutsuzlukla yaşamakta, bizlerin en büyük gücü en büyük silahı her zaman yaşama isteğimizin ve arzumuzun olmasıdır. Hepimizin mutlaka zor zamanları olmuştur. Yeri geliyor en yakınlarımızdan bile darbeler alıyoruz ve bu durumlarda bizler dahada güçleniyoruz. Bu demek oluyorki, yakın zamanda gelecekte, bu zorluklar sayesinde güçlü yapan hedeflere sahip olduk.

Umutsuzluk bizlere her zaman olumsuz negatif düşüncelere sürükler. Hiç bir şey Yapamayacağımız, hiç bir şey olmayacağını, Herşeyin bittiğini kendimizi bu tür olumsuz düşüncelerden kurtulmamızı söyler. Bunlara karşı yapacağımız en güzel şey sabırla, istekle azimle, çaba ile küçük adımlarla pozitif düşünerek yola devam etmek. Bazen de kendimizi sebebsiz yere her zaman gelecek düşüncesiyle, umutsuzluğa kaptırabiliyoruz. Oysaki bir düşünebilsek hiç kimsenin geleceği yoktur, belirsizdir. kimse bilmiyor ki sabaha çıkacağını o güzelim küçücük beyinlerini gelecek korkusu ve Umutsuzlukla dolduruyorlar. Bunun en güzel ilacı gelecek yerine Anı yaşamaktır. Bu zamandan tad alabilmektir.

Bu hayatta Umutsuzluk için çok çareler de vardır. Sadece bir tek şeye odaklanarak umutsuzluktan kurtulabiliriz. Çok fazla şeylerle uğraşmak bizleri bedenen de ruhende yorabilir. Kendimizi en çok sevdiğimiz aktiviteleri yapmaya yönlendirirsek, Spor, müzik, Kitap okumak, seyahat etmek, kültürel faaliyetlere katılmak gibi değişikliklere açarsak, Umutsuzluk yerine mutluluk elde etmiş oluruz. Aslında umutsuzluğu yenmek zor değildir. Her gün çok sevdiğimiz bir şeyi yaparak, En çokta kendinizi severek, yeni küçük adımlar atarak, çalışarak, bazende bazı şeyleri dert etmeyerek hayatın akışına bırakırsak, motivasyonumuzu zinde tutarak yükseltebiliriz.

Her Umutsuzluğun altında umut yatar.

Geleceğimizin dallarına Umutsuzlukla çıkılmaz.

Umutlar ölürse tüm hayallerimizde ölür. Bu yüzden hayatımızda Umutsuzlukları yer yoktur.

Yaşamın karamsarlığa kapılıp Umutsuzluk hırkasını gitmeyelim.

Hep mutlu olalım.

Mutlu yaşayalım.

Sevgilerimle..

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.