banner392

Tehlikenin farkındamıyız?

Gelişmiş ülkeler çağdaşlaşma ile çevreciliği iç içe götürmekte, ilçemizde ise hiçbir çevreyi korumaya yönelik dernek ve STK bulunmamakta, gün geçtikçe taş ocakları gibi, hızlı tren geçişi gibi çalışmalar doğal dengeyi tahrip etmekte hepimiz seyretmekteyiz.

Tehlikenin farkındamıyız?

Konuyla ilgili bir makele yazan Senoz.net sitesi nin makelesi sanırım bizlere biraz olsun ders olacaktır.

 

“Hidroelektrik santral ptrojesi ile birlikte taş ocağı ve madencilik ruhsatları da verilmektedir. Maden çıkarılması için yapılan kazılar sonucunda ekolojik tahribat yaşanmaktadır. Arazi yapısı değiştiği için toprak yapısı, yer altı ve yerüstü sularının drenaj sistemleri bozulmakta ve kirlemektedir.

 

Doğal bitki örtüsü ve toprağın verimli kısmı yok edilmekte, bunun sonucunda toprakta zehirli maddeler birikmektedir. Böylece halkın tarım arazileri yok edilmektedir.

 

Ayrıca taş ve maden ocakları su kaynaklarının ve yataklarının içine zararları göz ardı edilerek yapılmaya devam edilmektedir. Kâr amacı güdülerek yapılan bu ocaklarda çalışanların da ciddi sağlık sorunları yaşadığı göz ardı edilemez.

 

Örneğin Artvin Mugrul’da özellikle çalışanlar olmak üzere bölge halkının da yüksek toksine maruz kalması sebebiyle deri rengi “bakır rengine” dönüşmüştür. (//senoz.net)

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2010, 15:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
burhan
burhan - 13 yıl Önce

adamlar ilde açıkca bize ocaklar gibi iş yerleri lazım diyor bu işlerde akp parmağı olmassa asla ruhsat alınamaz tuz kokmuş yargıda ellerinde vay çerciler madeni yağ ticaretcileri

SIRADAKİ HABER