banner392

Sakarya Nehri üzerine hidrolik santral

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova'da Kurulacak İkinci Hidroelektrik Santralinin (hes) Lisans Belgesini, Epdk'dan Aldıklarını Bildirdi

Sakarya Nehri üzerine hidrolik santral
Başkan Toçoğlu yaptığı açıklamada, ikinci HES'in lisans belgesinin alımı için uzun süredir çalışmaların sürdüğünü kaydetti. En yakın zamanda projeyi hazırlayacaklarını kaydeden Toçoğlu, yapılacak ihalenin ardından Pamukova HES'i de hayata geçirerek, şehre büyük katkı sağlayacaklarını belirtti.

Sakarya Nehri üzerine 3 adet HES kuracaklarını anlatan Toçoğlu, 'Bunlardan birincisinin temelini 2010 Kasım ayında gerçekleştirmiştik. Geçtiğimiz hafta sonu, Pamukova'da kuracağımız ikinci HES'in lisans belgesini EPDK'dan almış bulunuyoruz. Yapılan görüşmelerde EPDK yetkilileri bu projeyi tüm belediyelere örnek proje olarak gösterdiklerini dile getirdiler' ifadesini kullandı. (AA)
 
HİDROELEKTRİK (SU) ENERJİ NEDİR?
 
Barajda biriken suyun yüksekten borular vasıtası ile düşerken sahip olduğu kinetik enerji; aşağıda bir su tribünü (pervanesi) çevirmesi ve onunda bir elektrik jeneratörünü çevirmesi ile elde edilen elektriğe "HİDROLİK" bu siteme de HES (Hidro Elektrik Santral) adı verilir. HES'ler kısaca su enerjisinin elektrik enerjisine dönüştüğü dev beton yapılardır. Doğal olarak baraj duvar yüksekliği ile gölde biriken su ve debisi barajın gücünü belirler.
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2011, 01:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER