banner392

İşte Hızlı Tren yolundan ilk görüntüler.

Geçtiğimiz yıl başlayan ve Çinliler tarafından yapımı devam eden Pamukova sınırları içinden geçen hızlı tren yolunun ilk görüntülerini sizlerle paylaşıyoruz.

İşte Hızlı Tren yolundan ilk görüntüler.
İlk defa Pamukovahaber.com tarafından görüntüleri yayınlanan zikzaklı raylar dikkatimizi çekti.  Yaklaşık 4 ay önce eski yolun iptal edilerek, çalışmalar nedeni ile Ankara yönünden gelen trenlerin çalışması durdurulmuş hızlı tren yolunun çalışmaları neden gösterilmişti.
 
Trenlerin çalışmadığı ve Çinliler tarafından yeni rayların döşenmesine devam edildiği Mekece – Alifuatpaşa sınırları içindeki çalışma bittikten sonra hızlı tren Mekece’den göründükten sonra en az 200 km hızla bir iki dakika da ovayı geçip Doğançay boğazına doğru gözden kaybolacak.
 
Hızlı Tren yolu ile ilgili Çekimler yaptığımız sırada raylar arasına dolgu malzemesi döken çalışma katarını gördük, Katar arkasında ekli ve vagonlarda yüklü kırık taşları boşaltan her vagondaki görevli küçük boylu Çinliler yavaşlayan vagonlardan kendilerini yere atarcasına katarlardan atlayarak yere serilen kırık taşların oranını kontrol etmeye başladılar.

 
Daha önceden yerlere serilmiş (Atölyelerde 36 metre olarak hazırlanan beton traversler ve üzerine montalanmış çelik rayların) katar ile döşendiğini çevredeki çalışmayı izleyen vatandaşlardan öğreniyoruz. Hata ilginç bir iddiada konuşuluyor. Beton traversler üzerinde yarım kg mı geçmeyecek ağırlıktaki ray bağlantı demirlerinin bazı hırsızlar tarafından çalındığını olay üzerine bölgeye gelen Jandarmanın çalınan bağlantı demirleri ile ilgili inceleme yaparak soruşturma başlatıldığını öğreniyoruz.

 
Hızlı Tren ile ilgili rayların zigzaglarını düşündüğümüz bir anda bağlantı demirlerinin çalındığını duyduğumuzda daha da ürperiyoruz. Karşımızda çalışmalarını bir karınca hızı ile devam ettiren Çinli çalışanlara soramıyoruz. Çünkü onlar Türkçe bilmiyorlar. Hatta bizimle işlerlini bırakıp ilgilenecek durumda bile değiller.
 

Biz gazeteci olarak gördüklerimizi okuyucumuzla paylaşmak için çekiyoruz. İki yıl sonra hizmete girecek, bazılarının Pamukova da istasyon olacağını ve hızlı trenin duracağını söylediği bölgede Mekece boğazından en az 200 km gibi bir hızla ovaya girecek hızlı tren Pamukova İstasyonunda duracak mı onu da bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var.



Medeniyet denen gelişmiş ülkelerde kullanılan hızlı ulaşım aracı hızlı trenin Pamukova sınırları içinde verimli arazilerden önemli bir kısmın artık hızlı treninin geçişi için heba olduğu. Mekece ile Alifuatpaşa arasında kalan verimli topraklarda 70 metre genişlikte trenin geçişi için beton sıkılarak sertleştirildiği yerlerde artık domates, kabak, ıspanak, soğan, elma, şeftali, marul olmayacak.
 

Mekece - Alifuatpaşa arasında 10 km gibi (10.000 m) uzunluğunda ve 70 metre genişlikte verimli araziyi betonlaştırarak geçecek. (Gerçi betonlaşan yerlerin sahipleri devletten kamulaştırma yolu ile paralarını aldılar) Ancak Pamukova da artık o arazilerde mahsul olmayacak.
 
Şimdiden 2 sene sonra bölgemizden geçecek hızlı tren ile yolculuk edeceklere “Hayırlı yolculuklar” diyoruz. “Allah hızlı tren kazasından korusun.”
 
Mehmet Yavuz

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2012, 00:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER