banner392

Duyanlar araçlarını fenni muayene yaptırabildiler.

Her ay araçların fenni muayenesi için Pamukova ya gelen Gezici istasyonda araçlarını fenni muayene yaptırabilmek için araç sahipleri geceden sıraya girdiler.

Duyanlar araçlarını fenni muayene yaptırabildiler.
Bu ayda Pamukova da tren İstasyonu karşısındaki cadde de kurulan Ulaştırma Bakanlığının yetkili muayene istasyonunda 32 aracın muayenesi yapılabildi.
 
Trafiğe çıkan bütün araçların yılda bir defa yapılması gereken fenni muayenesini yaptırmak için (her tür motosikletten, traktör, hususi ve ticari arabaların) trafiğe daha sağlıkla çıkabilmesi için yapılan muayenelerini yaptıracak vatandaşlar gezici aracın geleceğini duyunca geceden sıraya girme yarışı yaptılar.
 
Bir gece önceden aracını sıraya çekip evine gidenler yanında, sabah erken saatlerde gelip sıra bekleyenler ilk 32 sıraya girebilmek için adeta yarış yaptılar.
 
Geceden traktörünü getiren ve sıranın başına bırakan araç sahibi aracının üzerine telli bir dosya yapıp ilk sıraya kendini yazdı. Daha sonra gelen araç sahipleri ise telli dosya ya kendi aracının plakasını yazdı. Ancak sabah saat 8.30 da gelen gezici araçta sıra bulamayanlar evlerine gittiler.
 
Özellikle köylerden traktörlerini muayene için getirenlerin şikayetleri vardı. Traktör gibi ağır araçların fenni muayenelerinin yerinde yapılmasını istediler. Traktör ve motosiklet gibi araçların Sakarya ya götürülmesinde sıkıtlılar yaşandığını söyleyen vatandaşlar; “Neden gezici istasyonlar köylere gelip traktörlerin muayenesini yapmıyorlar. Çünkü bu ağır araçların büyük şehre kadar götürülmesi zor. Keşke belli köylere belli zamanlarda gezici muayene istasyonları gelse ve orada herkesin ağır araçlarının muayeneleri yapılabilse. Yetkililerden bunu rica ediyoruz. Köylere gelsinler” diye talepte bulundular.
 
Her ay Pamukova ya gelen gezici muayene istasyonda bugün ancak 32 aracın fenni (Fren, lastik, far, eksoz vb) muayenelerini yapabildi. Ayda bir gün gelen gezici araçta muayene yaptıramayanların ise Sakarya ya gitmeleri gerekiyor.
 
Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2012, 22:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER