banner392

Doğalgaz Alt Yapı çalışmaları devam ediyor

Pamukova da doğalgaz alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. Yenicemahalle, Cumhuriyet mahallesi ve Elperek mahallasinde çalışmalara devam eden ekipler ana şebekenin döşenmesi için çalışıyorlar. İki ekip halinde yürütülen çalışmaların daha da hızlandırılarak kasım ayında ilk gazın verilmesi planlanıyor.

Doğalgaz Alt Yapı çalışmaları devam ediyor
Doğalgaz ana istasyon yerinin satın alındığını söyleyen Akmercanpega Doğalgaz işletme yetkilisi ve proje müdürü Hikmet Özdoğan
“Pamukova ve Geyve de devam eden doğalgaz alt yapı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Tempomuzu dahada arttırarak bu sene kasım ayında ilk gazı vermeyi planlıyoruz.” Dedi.
Alt yapı çalışmaları devam ederken bir yandan da gazın ilçeye giriş yapacağı Ak-Gıda tarafından Pamukova girişinde şirket ana istasyon yerini de satın aldı. Ana istasyondan Pamukova ya bağlanacak  Çelik borularla bağlanacak gaz merkezde polietilen borularla evlere kadar gelecek.
Gazın geliş evresi ile merak edilenler konusunda İşletme yetkilisi Hikmet Özdoğan şunları söyledi.
“Ak-Gıda denen fabrikaya kadar doğalgaz gelmiş durumda. Doğal gazı Botaş an hattından alacağız. Botaş hattında 70 bar basınç olan gazı RMJ-A (Doğal Basınç Düşürme İstasyonunda) tutup gazın basıncı 20 bar’a indirilecek. Daha sonra her biri 5000 abone kapasiteli 3 istasyon olacak. Bu istasyonlardan sonra çelik borular yerine polietilen borularla evlere kadar gaz götürülecek. 4 bar a düşmüş gaz basıncı için polietilen boruların basınç dayanıklık direnci 20 bardır. Dünyanın kullandığı bu standartlardaki polietilen borular satandartlara uygun ve güvenlidir.
Zaten evlere girecek gaz basıncı 300 milibar dolaylarındadır. Bunun da basınç hızı hızlı bir nefes verme gücündedir.” dedi

İşletme yetkilisi Pamukova da doğalgaz ın evlere çekimi ile ilgili ruhsat izinleri verilmesi konusunda çalışmalar ın daha başlanmadığını bu konuda tesisat işleri ile uğraşan firmaların daha sonra bilgilendirileceğini de söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2011, 21:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
sonmez kadız
sonmez kadız - 13 yıl Önce

sayın ilgili ,DSK'na kadar gelen gaz basınncı ortalama 4bar.Servis kutularında ki reglatörden sonra binaya 21 mbar basınçla girer.Gazın ana hatta ki durumuna ve ilgili bölge reglatörünün çekiş durumuna göre 19 mdara kadar düşebilir.Regltörden sonra 300mbar çıkış da olabilir yüksek kullanımlı iş yerler,lokandalarkapasitesei yükdek merkezi sistem kazanlar gibi.Bu gibi yerlere 300mbar hat çekilir dairelere giden hatlarada tekrar ayrım noktasında reglatör konularak 21mbara gaz basıncı düşürülür.Eğer yazı ve şakildeki gibi bir uygulama yapan olursa sayaca birşey olmaz ama faturalandırma problemi olur.Doğalgaz yakıcı cihazlar(soba,kombi,şofben)iç patlama yapar.Ocaklar zaten test basıncı ortalama 70-90mbar arasıdır birde 300mbar girirşi olursa gerisini siz düşünün.Yok eğer sayaç dan daire içine 300mbar gaz geçişi olacak yorsanız cihazları öüne birer tane basınç düşürücü reklatör koymanız gerekecek.Saygılarımı sunar çalışmalarınızda başarilar dilerim

SIRADAKİ HABER