banner392

Yükseklere yağdı. Pamukova ya damla düşmedi.

Bugün öğle saatlerinde Kocaeli tarafından gelen bulutla birlikte yağan yağmur köylerde bitkileri, çicekleri, ağaçları ve tüm su bekleyen canlıları sevindirdi.

Yükseklere yağdı. Pamukova ya damla düşmedi.

Sabah saatlerinde sıcak havadan sonra bir anda gök yüzünde beliren bulutlar kuzeyden yağış getirdi. Bulutların gökyüzünü kaplamasından sonra gök gürültüsü ardından başlayan sağanak yağış Pamukova’nın yüksek köyleri olarak bilinen Kartepe’nin güneyindeki Eskiyayla, Mesruriye, Bakacak, Çilekli, Hüseyinli ve Kemaliye köylerine de sağanak gök gürültülü yağış oldu.

 

Tamda köylerde sebze yetiştiricilerinin de su diye can attığı şu günlerde yarım saat gibi yağan yağmur bereket oldu.

 

Köylerde şu an barbunya, sebze ve çilek yetiştiricileri bol su için saatlerce çalışıyorlar hatta susuz olan yerlerde yağmur için adeta dualar ediliyor.

 

Pamukova ya ise kısa süreli yağan yağmur zerre kadar düşmedi ve toz duman içinde olan yağmur bekleyen sokaktaki ağaçlar ise yine üzerlerinede tozları ile yağacak yağmuru beklemeye devem edecek gibi görülüyorlar. Çünkü bölge bölge düşen yaz yağmurları daha çok yüksek yerlere düşüyor. Vatandaşlar ise yükseklere yağan yağmuru dağlar çeker diye yorumluyorlar. 





 
Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 00:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER