banner392

Yıllardır bozuk olan yol nihayet asfaltlanacak.

Pamukova da 5 köye ulaşım sağlayan (Karapınar-Paşalar-Kadıköy-Ağaççılar-Eskiyayla ya giden 20 km lik) yol sonunda Sakarya Büyük Şehir Belediyesi tarafından yapımına başlandı.

Yıllardır bozuk olan yol nihayet asfaltlanacak.

Geçtiğimiz hafta Ağaççılardan sonraki bölümü düzetme çalışmalarına başlanmıştı. O günlerde de pamukovahaber olarak haber yapmıştık. Hatta “Türk usulü yama” diye yazmıştık. Yani o günlerde sadece onarım yapacakları tahmin ediliyor. Hatta çalışanlarda yolun yeniden asfaltlanıp asfaltlanmayacağına bilmiyorlardı.

Bugün yine aynı yolda Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından başlatılan yolun ilk başladığı noktadan itibaren daha geniş ve düzenli yapılmaya başlandığını gördüğümüzde yolun tamamen asfaltlanacağını öğrendik.

Birkaç gün içinde alt yapı biter bitmez sıfır asfalt dökülmeye başlanacağını yetkililer söylediler.

Bizde seçim öncesi Pamukova ya yapılan en iyi hizmetin bu yollar olduğunu söylemek isteriz. Siyasetçiler bol bol vat yaparken, Büyükşehir iş yapıyor diyebiliriz.

 

YOLUN DURUMU NEYDİ?

Uzun zamandır yolun bozuk olması nedeni ile 5 köye ulaşım zorlukla sağlanabiliyordu. 2 yıl önce aynı güzergahta Akçay Barajına giden ağır iş makinelerinin de katkıları ile yolun şirazesi çıkmış, küçük araçlar ise çukurlar yüzünden yolu kullanamadıkları zamanlar bile olmuştu.

Seçim öncesi Pamukova ya belki de en iyi yatırım olan çok sayıda mahalleliyi ilgilendiren Karapınar-Eskiyayla yolunun yapılmaya başlanması çok sayıda insanı mutlu edeceğe benziyor.

Başta büyükşehir başkanı Zeki Toçoğlu ve Büyükşehir iş makineleri ile çalışan iş makineleri operatörleri, işçileri ve çalışanları seçim öncesi belki de en iyi hayır işlerini yapıyorlar diyen vatandaşlar mutlaka emeği geçenlere sıcak mesajlarını iletmemizi istediler. 5 köyde yaşayan genç, yaşlı, bay bayan herkes yeni yapılacak asfalt yolda araçları hasar görmeden, lastikleri eskimeden, daha güvenli şekilde, tozdan topraktan uzak seyahat edebilecekler.

Vatana millete hayırlı olsun. 


Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 23:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER