banner392

Yeni kimlik için ilk başvuruyu kaymakam yaptı.

Pamukova da Yeni kimlikler için ilk günü beklenen yoğunluk olmadı. Nüfus müdürlüğü tarafından tüm hazırlıklar yapıldıktan sonra ilk kimlik başvurusunu Pamukova Kaymakamı Recai Karal yaptı.

Yeni kimlik için ilk başvuruyu kaymakam yaptı.
Tüm yurtta olduğu gibi yenilenen kimliklerin değiştirilmesi için işlemler Pamukova da da başladı.

Pamukova da ilk defa yapılacak kimlik değişimi işlemleri tam hazır olduktan sonra başladı. Açılış için ilk başvuru hakkı kaymakama verildi. Kaymakam başvuruyu yaptı. 
Yeni kimlikler başvuru yapılıdıktan bir süre sonra kargo ile geliyor ve kimlik sahiplerine teslim ediliyor.

Pamukova da ilk günde daha çok orta yaş ve gençlerin kimlik için başvurmaları yaptıkları dikkat çekti. Gençler ise kimlikleri için ilk günde daha az isetekli göründüler.

Yeni kimlik sahibi olabilmek için kan grubu kartı mutlaka olması gereken belgelerden olacak, Çocuklarda tarihli ve nereden aldıklarını gösteren kart olacak, 07 – 15 yaş arası çocuklarda anne, baba veya velisi (4x6 cm) ebatlarındaki Biyometrik Fotoğraf ile başvuru yapabilecekler.

16 – 18 yaşlarındaki çocuklarda velileri başvuracak. Çocuklardan biyometrik verileri, parmak izleri alınacak.

Yeni cüzdanların değeri 15.00 tl olup, Yeni cüzdanını kaybedenler 30.00 tl ile yenileme yaptırabilecekler.

Eski Cüzdanı kayıp olanlar, Muhtardan talep belgesi ücreti ise ücreti 15.00 tl olurken yeni doğumlar için alınacak kimliklerden ücret alınmayacak.

Eski Cüzdanı kayıp olanlar, Muhtardan talep belgesi ücreti ise ücreti 15.00 tl olurken yeni doğumlar için alınacak kimliklerden ücret alınmayacak.

Müraacatların yoğun olacağı tahmin edildiğinden. Nüfus Müdürlüklerinde yığılmaları önlemek için günde 40 başvuru kabul edilecek, bunun için başvuru ve sıra alma sisteminin uygulanacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2017, 16:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER