banner392

Yeni içme suyu projesi için SASKİ de açılış yapacak.

Pamukova da uzun süredir değişim yapıldı yapılacak diye geçtiğimiz genel, yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinden beri Pamukova Belediyesi tarafından büyük afişlerle duyurusu yapılan Geleceğin 50 yıllık projesi olarak nitelendirilen Pamukova’daki içme suyu borularının değişimi projesi için 14 Ekimde de SASKİ tarafından açılış yapılacak.

Yeni içme suyu projesi için SASKİ de açılış yapacak.

Açılışa Sakarya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı kaymakam ve üst düzey bürokratların da katılacağı açıklandı.

 

Dün Pamukova da başlayan yeni içme suyu alt yapı çalışmaları sırasında Pamukovahaber.com olarak yapılan çalışmaları yerinde görüp haber yazmıştık. Kültür Salonu Karşısında ellerinde 100 lük borularla çalışma yaparken görüntülediğimiz işçilerle yaptığımız konuşma sırasında yaklaşan kış şarlarında yeniden ilçenin sokaklarının açılacağını ve ne kadar süreceğini de onlardan öğrenmiştik. İşçiler sözleşmenin 2 yıl olduğunu 80 km lik bir uzunlukta boru döşeneceğini söylemişlerdi.

 

Bizde haberi o şekilde yazdık.

 

Bugün ise belediye hopörlerinden yapılan anonslarla 80 km lık yer altı çalışmasının hemen biteceği ve peşinden bahara asfalt ve parke taşı döşeneceği ilanı yapıldı. Zaten belediye kendi tanıtımlarını yapma konusunda çok ileri gitmiş durumda, sabah saat 9.00 da başlayan esnafa hayırlı işler anonsundan sonra günde bir iki defa vatandaşları okşayan, onlara güzel sözlerle hitap eden anonslar hiç kesilmeden devam ettiriliyor.

 

Bugünde böylesi bir anons yapıldı. Ben oldum olası bu anonsları anlamıyor ve hatta kulaklarımı da tıkıyorum.

 

Tam kış yaklaştığı şu günlerde bugünkü anonsları duyma fırsatım olmadı. Çünkü kış öncesi köyde yapılacak işim var, köyde getirmem gereken arılarım var. Ben işimin peşindeyken dünkü haberi de bir tesadüf olarak haber sitemde yazmıştım. “ Pamukova ya Müjde. ! Yeni su boruları döşeme işi başladı” demiştik.

 

Birde başka bir internet sitesinde gördüm haber aynı ama orda bir tören yapılmış fotoğraflar dualarla, su açılışı yapılmış, karede Pamukova belediye başkanı, müftü ve Pamukova’nın ileri gelen bir kısım eşrafları var.

 

Orda da Belediye başkanımızın belediye duvarında birkaç seçim öncesi astığı ve bazı cami önlerinde, okul önlerinde büyük caddelerde asılı olan yine o bez afişteki güzel yazılar var, demek ki o internet sitesi ne servis edilmiş, Biz ise haberci olmadığımız için bize hiçbir davet yapılmamıştı.

 

Biz ancak gördüğümüzü yazma ve belgelerle habercilik yaparak halkımızı bilgilendirme işi olarak anladığımız ve öyle öğrendiğimiz haberlerimizi yazmaya çalışıyoruz, 1986 yılından beri öyle yaptık, öyle yapmaya da devam ediyoruz.

 

Sonuçta dünkü bizim haberimiz bazılarını rahatsız etmiş, kendi belediye hopörlerinden ilan ettikleri şekilde haberimizi çevirmemiz için de belediye kaleminden cep telefonumuza mesaj atmışlar.

 

Gerçi belediye mesaj atma konusunda çok ehil, Özellikle başkan bu işi çok iyi biliyor. Kendisinin başkan olmadığı dönemde reklam veren ve belediyeden kendi reklamı için para harcıyor dediği o günün başkanı gibi şimdi de Cevat Keser geçmiş görülüyor. Belediye duvarları kendi afişleri ile dolu, belediye hopörlerinde kendi reklamı en başta geliyor, yetmiyor demek şimdi toplu mesajlarla insanlara zorla reklam yediriyor.

Cep telefonları ile fırsat buldukça, kandil de, kundil de, bayramda, “ Lütfen Bize telefonla kutlama anlamına gelecek mesajları atmayın” dediğimiz halde kesintisiz hem de hangi telefondan geldiği belli olmayan, ( telefon mesajları şirketlerinin paralı ve toplu olarak ilettikleri mesajlar) gelmeye devam ediyor. Bu mesajlar istenmeyen mesaj olup mahkemeye başvurulduğu halde mesaj sahibi önemli miktarda para cezası ile cezalandırılmakta,

 

Bugünlerde aynı mesajlarla insanları rahatsız eden bir başka siyasetçi Ali, İnci ona da bu mesajları göndermemesi için yazılı açıklama gönderdiğimiz halde hala devam ettiriyor.

 

Birde istenmeyen yeni mesajcımız Sağlık Bakanımız sayın Dr. M. Müezzinoğlu

 

Şimdi haberimizle ilgili gelen mesaj şöyle (Şunu belirtmeden geçmeyelim). (Not: Bu tür açıklama gerektiren mesajlar az önce bahsettiğim mesaj kategorisinden değildir.)

 

BELEDİYE’NİN GÖNDERDİĞİ MESAJ AYNEN ŞÖYLE (görüntülü belge)
 

Şimdi de Pamukova da yapılacak suyun gerçek patronu SASKİ den aldığımız bilgileri paylaşalım.

 

Sayın yetkili dün Pamukova da uzun süredir konuşulan su borularının yenilenmesi işi ile ilgili dün haber yaptık. Ankara caddesi üzerinde ellerinde 100 luk plastik boruları yere döşemek için çalışan işçilerle konuştuk ve onlarında verildiği bilgiler doğrultusunda “ Müjde ! Pamukova ya yeni su boruları döşeme işi başlardı “ başlıklı haber yazdık.

 

Ancak bugün gördük ki dün açılış yapılmış. Belediye başkanı, Pamukova Müftüsü ve bazı vatandaşlarında hazır bulunduğu bir açılış töreni yapılmış.

 

Saski yetkilisi “ Hayır biz tören yapmadık. Tören yapılacak ama 14 Ekim olacak galiba daha net değil. Törene Vali bey, büyükşehir belediye başkanı, kaymakamlar ve Saski Müdürü Rüstem Keleş gibi isimler katılacak resmi tören olacak.!” diyor.

 

Soruyoruz;

Mehmet Yavuz (soru) Bu proje kimin? Projeyi Pamukova belediyesi mi yapıyor. Yoksa SASKİ mi? Sonra proje bedeli ne? Ne kadar uzunlukta boru döşenecek ?

Borular plastik mi ne? Çapları ve boyutları ne ? İş ne zaman bitecek?

 

Saski yetkilisi; (Cevap veriyor) Bu proje SASKİ nin projesidir. Pamukova ya temiz su getirecek borular döşenecek 50 yıllık ömrü olacak bir proje, 8 milyarlık bir yatırım, 75 km uzunlukta borular yerine altına gömülecek, İş bittikten sonra büyükşehir belediyesi bozulan yolları yapacak. Haberinizde sadece 100 lük boru ve plastik boru yazmışsınız. Ancak ana artel de çelik borular olacak onlarda 400 lük borular olacak yani 40 cm çapında ana borular olacak onlara bağlanacak 100 mm çapındaki borularla ara sokaklara bağlanacak. Yani ara sokaktaki borular 10 cm çapında plastik ve özel alaşımlı borular olacak.

İş bittikten sonra daha sağlıklı içme suyu verilmiş olacak. Ayrıca Aspesli borular yazmışsınız artık aspesli borular yok. Olan yerlerde zaten onları bay-pas edip yerine yeni borular taktık ve takıyoruz.

 

İlçe belediyeleri bizlere yardımcı oluyorlar. İş makinesi varsa onla yardımcı oluyorlar, bizimde orda ortaklarımız gibiler ama işe yapan SASKİ dir.

 

İşin bitimi konusunda ise 2 yıl sürede bitirilecek diye yazmıştık.

 

Saski Yetkilisi o konuda da şunları söylüyor; “İş bitimi 2 yıl sözleşme olabilir. Onu çalışan işçiler ve işi alan taşeron öyle bilir. Sözleşme de öyle olabilir. Biz işin bir dahaki kışa kadar bitirileceğini tahmin ediyoruz.” 
Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 19:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
hoca
hoca - 9 yıl Önce

hocam doğru haber yapalım sen bı eğitmensin bu içmesuyu projesınde celık boru yok hocam. elını vıcdanına koy bu dunyanın ötekısıde var.ınsanları doğru bılgılendırelım.içme suyu borularının üzerinde şöyle yazıyor i̇ller bankasi sakarya pamukova i̇çme suyu projesi̇ sağlik bakanliği onayli diye yazar.bu i̇hale nisan 15 yapildi borularin teminati ve sağlik bakanliğinin onayi sadece 45 gundur yer tslimi borularin yapilmasi,i̇haleye i̇ti̇raz süresi̇ sadece 2 aydir. i̇haleye giren diyer firmalar i̇tiraz ederek mahkemeye baş vurabilir bu edenlerle i̇şi̇n başlamasi gecikir.

SIRADAKİ HABER