banner392

Vali Pamukova'yı Ziyeret Etti.

Sakarya valisi Mustafa Büyük Pamukova yı ziyeret etti. Sakarya nın yeni valisi Pamukova ziyaretinde kaymakamlık, belediye ve Pamukova’da ki bazı kurumları da ziyeret etti. Bakacak İzcilik kampına da giden vali, Hüseyenli köyü göletinde de incelemelerde bulundu. Mekece köyünü de ziyaret eden Büyük, Mekece köylülerinin yeni yapılan yol üzerinde üst geçit taleplerini dinledi. Çardak köy’ün de ise Çardakköy Köprüsünün tehlike arz ettiği şikayetlerini yerinde dinledi. Pamukova Cihadiye Köyü’nde bulunan havalanı incelemesindan sonra Turgutlu Köyü’nde kurulmaya çalışılan bir özel şirket tesislerini de inceledi.

Vali Pamukova'yı Ziyeret Etti.
Valinin Pamukova ziyareti hızlı bir şekilde geçti. Pamukova ile ilgili daha öncedende bilgi sahibi olduğunu söyleyen Sakarya Valisi Mustafa Büyük Pamkova’yı daha önceden tanıdığını söyledi.
Vali Mustafa Büyük:
“Pamukova’da daha önce çalışan kaymakam arkadaşlarımın sohbetlerinden güzel anılar dinledim. Pamukova hızlı gelişen bir ilçemiz. Dinamikleri hızlı. Bunun için pamukova’yı kıskananlar olabilir. Bizler hakkaniyet çerçevesinde ilçemize bakıyoruz. Pamukova nın geleceği parlak, Biz vatandaşımızın geleceğinin nasıl parlak olabileceği konusunda elimizden gelen çalışmaları yapacağız” dedi.
 
Pamukova kaymakamı Abdullah Demir Pamukova ile ilgili çok detaylı bir birifing verdi. Abdulah Demir. Pamukova nın ekonomisinden, tarımına. eğitiminden, sağlık problemlerine kadar bütün ayrıntıları vali ye anlattı. Pamukova’da yeni yapılan duble yol çalışmalarının yüzde doksanının bitme noktasına geldiğini de söyleyen Abdullah Demir: 
“Hızlı tren projese bölgemizden geçmekte bunun için Mekece tarafında zemin etüt çalışmaları yapılıyor, Adapazarı-Mekece arası duble yol çalışmaları yapıldı. Duble yol çalışması yapan firma yetkilileri çalışmaların yüzde doksanının bittiğini bildirdiler. Ancak yol güzergahında kalan köylerin geçiş konusunda bazı talepleri var üst geçit istiyorlar onlara dikkate alıyoruz. Yol restarasyon çalışmaları tamamlanmak üzere çalışmalar hızla devam ediyor” dedi.
Tarım konusunda ise Pamukova nın zayıf olduğunu da söyleyen Demir:
 
“Çiftçinin pazarlama konusunda şakiyetleri var. Doğancay bölgesinde hal kontrol merkezi kurulmasından dolayı çiftçimiz ürününü rahat şekilde diğer illere götürümiyor. Kartepe yolunu denidiler ancak güvenlik konusu var burasıda rahat değil. Hal kontrol merkezi yüzünden başka illerden gelecek alıcılar bölgeye gelmiyor. Kısaca çiftçimiz pazarlama sıkıntısı çekiyor. Hal kontrol merkezi kaldırılmalı” dedi.
 
Eğitim konusunda da bilgiler veren kaymakam Demir:
“Pamukova da Anadolu lisesi kuruldu. Lisenin donanımı konusunda Bahçeşehir Üniversitesinden öğrenciler gelerek yardımcı oldular. Ancak şimdi Pamukova da Tarım Lisesi kurulma çalışmalarımız var. Tarım Lisesi ni Gökgöz küyu, Ak-Gıda fabrikası karşısında boş alan var oraya kurmak istiyoruz. Yüksek Okulumuzda Tarım bölümü olduğu için Tarım Lisemiz olursa onun alt yapısı oluşacak. Teknik Liseyi de oraya almak istiyoruz. Böyle ce Aanadolu Lesimiz şimdi ki Tarım Lisemizin olduğu yere taşınacak.” Dedi.
Pamukova da okul ların genellikle bölgenin üst kısımlarına yapıldığını söyleyen kaymakam Abdulah Demir:
 
“İstasyon mahallesinde yeni bir okula ihtiyacımız var. Yeni okullarımız genelde asfalttan yukarı kesimde kuruldu. İstasyon mahallesindeki nüfusa yetecek okulumuz yok. Bunun için İstasyon mahalelemizde okula ihtiyacımız var. Pamukova da 21 derslik daha açığımız var. bunun için yeni kurulacak bir okul un İstasyon mahallesine yapılmasını düşünüyoruz” dedi.
 
Pamukova da Baeyırakçaşehir e bir özel tekstil fabrikası kurulması çalışmaları yapıldığını, Pamukova ya katı Atık Tesisleri kurulması çalışmaları yapıldığını da söyleyen kaymakam:
 
“Katı Atık Tesisleri kurulduktan sonra yakın bölgelerden tesislere getirilecek çop atıkları ile tesisin gübre üreteceğini, hatta elettrik üretimi bile yapacağını söyledi.
Cihadiye köyünde Hava alanı bulunduğunu bunun için Anka diye bir firmanın girişimler yaptığını anlatan Abdullah Demir:
“Bölgemizde Askeri Havalanı olarak bulunan Cihayide köyündeki yerin Anka adında bir özel firma tarafından istendi. Planörlük kursu gibi çalışmalar yapacaklarını söylediler. Ancak bu güne kadar ciddi bir yatırım yapılmadı. Burası şimdilek tarım işletmelerine kıralanmış görülüyor” dedi.
 
Kaymakam ın konuşmalarından sonra AKP il genel meclisi üyesi Hüseyin Şen söz aldı. Şen: Pamukova da 112 nin olmadığını bunun Pamukova ya getirilmesi gerektiğini söyledi. HMP İlçe Başkanı Kemalettin Yörük ise Pamukova dan Telekom, 112 acil servisinin ve son olarak da Sedaş (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş nin)  Geyve ye taşındığını söyledi. Bu kurumların yeniden Pamukova ya getirilmesini talep etti.
Bu konuşmalardan sonra İl Sağlık müdürü Hasan Bektaş söz aldı. Bektaş Pamukova da 112 için şodför olmadığını söyledi. Bunun üzerine HMP ilçe başkanı Pamukova da şoför olduğunu hatta Alifuatpaşa 112 şoförünün bile Pamukovalı olduğunu söyledi.
Bunun üzerine vali gerekenin yapılacağını söyledi.
Garnizon Komutan yüzbaşı Erkan Arıcı vali den gelecek günlerde önlerine gelecek olan Pamukova da ki Garnizon komutanlığının cephane taşıma işlerini ile ilgili bölgede yol asfaltlanması konusundaki teklifini dinledi. Yüzbaşı Pamukova Vephaneliğinin 1975 yılında patladığını bu patlama sonucunda Pamukovalıların hala bu olayı unutamadığını söyledi.
Arıcı:
“1975 yılında pamukova da meydana gelen cephanelik patlamasını hala Pamukovalılar unutmamış. Bunun için en küçük bir yangın da garnizon komutanlığını arıyorlar. Bu bölgede özellikle orman arazilerinin sık olması olabilecek bazı terör saldırıları yüzünden risk oluşturuyor. Bu olağanüstü tedbirlerin alınabilmesi için ormanların bıraz olsun seyreltilmesi gerekiyor. Orman müdürlüğü ile birlikte çalışmamız gerekir. Bu tekliflerimiz sizlere gelecek bunu bilmeniz açısından konuşu artı olarak sizlere açkım” dedi.
Vali ise:
“Tamam komutan. Ben bunu not aldım.” Dedi.
Bu konuşmalardan sonra vali Pamukova belediyesini ziyeret için kaymakamlıktan ayrıldı.
Kaymakamlık ziyaretinden sonra Pamukova Devlet Hastanesi ni ziyerit eden vali. Daha sonra Uzanlar tarafından TMSF ye kalan Bakacak Köyü İzcilek Kampına gitti. İzcilek kampında da Halk Eğitim Müdürü Aziz Demir Tarafından birifing alan vali derhal Bakacak İzcilik Kampının onarımı için talimat verdi.
Hatta vali bu günü kadar bakanlık talamatı varken kampın onarımın askıya alınmasına kızdı. Kampata verdiği tılamatta şunları söyledi:
“Siz kim oluyorsunuz ki bakan talımat vermiş. Bakacak İzcilik Kampı onarılsın demiş. Sizler ise hala bekliyorsunuz. Bir an önce bu kampın onarılırak hizmete açılmasını bekliyorum” dedi.
Programına devam eden vali Mustafa Büyük gezilerini tamamladıktan sonra Sakarya ya gitti.
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2010, 20:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER