banner392

Umre'den Dönenler Karantinaya alınıyor.

Bursa'da umreden dönen, öksürük ve gribal enfeksiyon şikayeti bulunan yaşlı kadın, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı.

Umre'den Dönenler Karantinaya alınıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın umreden dönen yurttaşların sağlık kontrollerinin yapıldığını ve yurtlarda karantinaya alındıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, umreden dönen vatandaşların sağlık kontrollerinin yapıldığını ve yurtlarda karantinaya alındığını bildirdi.Kalın, Twitter'dan, "Umreden dönen vatandaşlarımızın sağlık kontrolleri yapıldı ve yurtlarda karantinaya alındı. Sağlık Bakanlığımızın tedbir ve tavsiyelerini özenle ve titizlikle uygulayalım. Koronaya karşı mücadelede rehavet ve panik yok, tedbir var. Bu hepimizin ortak mesuliyetidir." paylaşımında bulundu.

Umreden dönen yaşlı kadın, koronavirüs şüphesiyle gözlem altında

Bursa'da umreden dönen, öksürük ve gribal enfeksiyon şikayeti bulunan yaşlı kadın, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, ismi öğrenilemeyen yaşlı kadın, öksürük ve gribal enfeksiyon şikayetiyle Sırmalar Aile Sağlığı Merkezi'ne gitti. Kadının 2 hafta önce umreden döndüğünün belirlenmesi üzerine, koronavirüs şüphesiyle Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Gerekli önlemlerin alınmasıyla gözlem altına alınan kadının testlerinin yapıldığı, sonucunun beklendiği öğrenildi.

Ankara'da umre karantinası: Gece yarısı yurtları boşalttılar

Umreden dönen vatandaşlar Ankara Gölbaşı'nda bulunan KYK yurtlarına getirildi. Yurtlarını boşaltmak zorunda kalan öğrenciler isyan etti.

Ankara'da, umreden dönen vatandaşlar, yapılan sağlık taramasının ardından boşaltılan öğrenci yurduna yerleştirilerek, 14 günlüğüne gözlem altına alındı.Ankara Gölbaşı'nda bulunan KYK yurtlarında sabaha karşı saat 03.00 sularında öğrencilerin yurtları boşaltması gerektiği anons edilerek, yurtların karantina bölgesi olarak ilan edildiği açıklandı. Öğrenciler anonsla birlikte uykularından uyandırılarak apart topar yurttan çıkarıldı.Umreden dönen kafileyi taşıyan uçak, gece saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Sağlık ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında ambulanslarla aprona girdi. Yolcular uçak içerisinde sağlık taramasından geçirildi. Gelen yolcular, boşaltılan Gölbaşı ilçesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Şehit Özel Harekatçılar Öğrenci Yurduna, havalimanına ait servislerle getirilerek, gözlem altına alındı. Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, umreden dönen son 5300 kişiyi 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda uyarmıştı.

Umre yolcuları Ankara ve Konya'da karantinaya alındı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 10 bin 330 Umre yolcusunun Ankara ve Konya'da karantina altına alındığını açıkladı.

Medine’den Ankara’ya havalanan uçakta bulunan Türk vatandaşları, gece geç saatlerde Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı. Uçak piste indiği anda apronda ayrı bir bölüme çekilerek kapıları kapalı bir şekilde sağlık ekipleri beklendi. Kısa sürede uçağın olduğu bölgeye ulaşan özel kıyafetli sağlık ekipleri, uçağın içerisine girerek Umre yolculuğundan gelen Türk vatandaşlarını sağlık taramasından geçirdi.

KARANTİNAYA ALINDILAR

Umre seyahatinden dönen binlerce vatandaş, uçakta yapılan sağlık taramasının ardından tedbir amaçlı karantinaya alınmak üzere, Ankara ve Konya'da daha önce karantina için hazırlanan öğrenci yurtlarına götürüldü. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle götürülen umre yolcuları, 14 gün boyunca gözlem altında tutulacak. Öte yandan polis ekipleri ise yurtlara çıkan yolları güvenlik gerekçesiyle kapatarak trafik akışını alternatif yollardan sağladı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Umre amacıyla Suudi Arabistan’da bulunan vatandaşlarımızın Türkiye'ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirecekleri bir yer ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara ve Konya’daki bazı yurtlar, Umre’den dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır" denildi. Açıklama, yurtta kalan öğrencilerin başka yurtlara naklinin sağlandığı belirtilerek, "Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır” ifadeleri kullanıldı.Bakanlık, toplam 10 bin 330 kişinin karantina altına alındığını açıkladı. Karantina altına alınan yurtların isimleri şöyle sıralandı:

ANKARA

Şehit Özel Harekat: 2064 kişi

Milli İrade: 1880 kişi

Gölbaşı: 1448 kişi

KONYA

Tahir Büyükkörükçü: 2228

Kutalmışoğlu: 2710

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 21 bin civarında umrecinin yarın Suudi Arabistan'dan Türkiye döneceğini duyururken, kendilerinin 14 gün boyunca evden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda bilgilendirildiğini duyurdu.Cuma hutbesinde konuşan Erbaş, "Umreden dönen vatandaşlarımız tedbir amaçlı 14 gün boyunca evden çıkmamaları, ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda bilgilendirilmiştir. Halen TÜRSAB'a dahil şirketlerde dahil olmak üzere yaklaşık 21 bin umrecimiz Suudi Arabistan'da bulunmakta olup 15 Mart itibarıyla tamamı ülkemize dönmüş olacaktır" ifadelerini kullandı.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER