banner392

Ülke Genelinde Korona virüsten hayatına kaybedenleri Bakan açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Ülke Genelinde Koronavirüs salgınında 425 kişinin hayatını kaybettiğini vaka sayısının da 20 bin 921 olduğunu söyledi. Sakarya da ise ölenlerin sayısı 4'e çıktı. Sakarya da 2 doktor da yapılan test sonunda kontrol altına alındılar.

Ülke Genelinde  Korona virüsten hayatına kaybedenleri Bakan açıkladı.

Son 24 saatteki verileri kamuoyu ile paylaşan Bakan Koca, “16 bin 160 test yapıldı. Toplamda 140 bin 716 test yapılmış oldu. 2 bin 786 pozitif vaka daha tespit ettik. Toplam vaka sayımız 20 bin 921 oldu. Bugün kaybettiğimiz 69 kişi ile toplam can kaybımız 425’i buldu. Şu an tedavisi devam eden hastalarımızdan bin 251’i yoğun bakımdadır. Bunların 867’si solunum cihazına bağlı durumdadır. 484 hastamız ise iyileşerek taburcu edilmiştir” dedi.

Vaka sayıları yükseldi İllerin tamamında pozitif vaka görüldüğünün altını çizen Bakan Koca, “Bu dağılıma göre İstanbul’da 12 bin 231 vakamız, İzmir’de bin 105 vakamız, Ankara’da 860, Konya’da 601, Kocaeli’de 500 vakamız olduğunu söylemek istiyorum. Nüfusa göre en riskli iller değerlendirildiğinde; İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Kocaeli ilk 5 ilk olarak sıralamak mümkün” ifadelerini kaydetti.

Bakan Koca'nın gösterdiği tabloda Sakarya'daki son durum da belli oldu. Tabloda Sakarya'da vaka sayısının 337'ye ölü sayısının da 4'e yükseldiği görüldü.

Sakarya da vaka sayaları arasından Sağlıkçılarımızda var.

Prof. Dr. Hasan Sağlam da korona’ya yakalandı.

Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Kronoloji Klinik Şefi ve Tıp Fakültesi Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Hasan Salih Sağlam’ında Korona testi pozitif çıktı. Sağlam’ın tedavisi evinde devam ediyor.

Dahiliye Doktoru Zeynel Kara da tedavi altında

Sakarya’nın sevilen Doktorlarından Dahiliye Uzmana Zeynel Kara’da korona tanısıyla Sakarya Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER