banner392

Üç Milletvekilinin vekillikleri düşürüldü

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin kaldırılması haberini duyuran Meclis Başkanının açıklamasından sonra Milletvekilleri ayağa kalkarak tepki gösterdiler.

Üç Milletvekilinin vekillikleri düşürüldü

Bir süre TBMM de devam eden Vekiller “Demokrasi Düşmanı AKP” diye sloganlar attılar.

Milletvekillerine verilen cezalardan sonra Twiter üzerinde açılan #DarbeciAKP tagı zirveye oturdu.

CHP Sakarya Milletvekili ve Genel Başkanı Yardımcısı Engin Özkoç ile Çanakkale Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin kaldırılmasına tepki gösterdiler.

MECLİSTE İSE VEKİLLER AYAĞA KALKARAK TEPKİLERİNİ GÖSTERDİLER.

ENİS BERBEROĞLU, “MİLLİ İRADEYE KUMBPAS KURULDU”DEDİ

Enis Berberoğlu:

Seçildiğim günden itibaren kendimi hep milletin emrine teslim ettim. Dolayısıyla da bu açıklamayı çok sevdiğim CHP arkadaşlarıma değil tüm Türk Halkına yapmak istiyorum.

“Malumunuz dakikalar önce Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milletvekilliğim düşürüldü. Kalan cezamın devam etmesin karar verildi. Önümüzdeki günlerde kalan 18 Aylık cezamı yatmak üzere cezaevine telsim olucam. Zaten çıktığım günden itibaren bu karar sürpriz olmadı. Şaşkınlık yaratmadı. Türkiye de benim çıktığım günden bugüne demokrasi koşullarından herhangi bir düzelme yok. Dolayısıyla da bana düşecek demokrasi piyangosu beklemek fazla saftirik olur.

Gördüğünüz üzere bu açıklamayı CHP Genel Merkezinde yapıyorum. Zaten Genel Başkanımızın geçen hafta ifade ettiği üzere..

“Demokrasi için bedel ödenecek ise bu bedeli önce CHP’liler öder. Bende bu bilinçteyim. Bu vicdan rahatlığı içinde Mecliste yaptıklarım ve yapamadıklarımdan dolayı hepinizden helallik istiyorum. Beş yıl müddetle belki siyaset yasağı uygulanacağı için karşınızda olamayabilirim. Ama Bilin ki. Her zaman CHP’liyim CHP li kalacağım” dedi.

ENGİN ÖZKOÇ VE MUHARREM ERKEK BİLİKTE AÇIKLAMA YAPTILAR

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek Enis Berberoğlu’nun Milletvekilliğinin düşürülmesini AKP nin gündem değiştirmek için yaptığını söyleyen Özkoç: “Özgürlüklere ve Demokrasiye karşı olan gündemi tekrar Türkiyenin gündemi yapmak istiyor” diyerek konuşmasına başladı.

Muharrem Erkek ise “Bugün Milletvekilimiz Enis Bereberoğlu’nun vekiliğinin kaldırıldi Milli iradeye kumpas kurdular” dedi.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER