banner392

Taksim eylemleri yurda sıçradı!

Taksim Gazi Parkı'nda süren eylemler ses getirdi. Yurdun dört bir yanı eylem alanına döndü. Adana, Kocaeli, Muğla, Konya, İzmir, Tunceli ve daha bir çok ilde yurttaşlar Gezi Parkı'ndaki eylemlere destek verdi. Pankartler açıldı, türküler söylendi, yurttaşlar adeta tek yürek oldu. Tüm yurtta ortak slogan "hükümet istifa!".

Taksim eylemleri yurda sıçradı!
Taksim Gezi Parkı eylemleri yurda sıçradı, yurdun dört bir yanı eylem alanına döndü.

Eylemlerin ilk adresi Muğla oldu. Başta Muğla Merkez olmak üzere Bodrum, Datça eylem alanına dönüştü.

Muğla’da Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto eden üniversite öğrencilerini polis müdahale etti. Müdahale esnasında çok sayıda gösterici biber gazından etkilendi.

Olaylar sosyal paylaşım sitesinde paylaşılmasının ardından Muğla’da üniversite öğrencileri ve bazı Muğlalılar akşam saatlerinde Sınırsızlık Meydanında toplanmaya başladı.

Meydanda toplanan gençler slogan atarak yürümek istedi. Ancak görüntüler Taksim'i aratmadı. Polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Muğla'da gece bunlar yaşanırken, sabah saatlerinde Datça ve Bodrum'da pankartını dövizini alan sokoğa çıktı.

İzmir'de binlerce yurttaş Taksim'deki eyleme destek vermek için alanlardaydı. Konak yönüne doğru yürüyüşe geçen yurttaşlara polis gaz bombası attı.

Eylemlerinden vazgeçmeyen yurttaşlar Basmane Meydanı'ndaki AKP ilçe binasına gitmek istedi. Polis ilçe binasında güvenlik önlemleri arttırdı.

İzmir'deki eylemler sabah saatlerine kadar sürdü. Olaylar sokak aralarınna kadar sıçradı.

Denizli’de ise Taksim’de yaşanan olayları yurttaşlar harmandalı oynayarak protesto etti. 

Özellikle sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar saat gece yarısı 01:00’da parkta toplanmaya başladı. Toplanan grup üyeleri sık sık ‘ Her yer Gezi, her yer direniş’ sloganı attı. 

Konya'da bu çığlığa sessiz kalmadı. Yurttaşlar Bosnahersek Parkı’ndan yürüyüşe geçti. Sloganlar atarak olayları protesto eden gruba, polis yine müdahale etti.

Kocaeli'de sabaha karşı saat 04:00 sularında, Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için AK Parti İl Başkanlığı'na yürüdü.

Kocaeli adeta savaş alanına döndü. Polis gruba biber gazı, tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. 

Aydın, Adana,Afyon, Tekirdağ'da da durum diğer illerden farklı değildi. Yurttaşlar destek eylemi için tek yürek oldu. Pankartlar açıldı, türküler söylendi.
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 20:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER