banner392

Sosyal Medya Yasası jet hızı ile geçti.

Sosyal medya yasası olarak bilinen ve kamuoyunda bu şekilde adlandırılan düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda oylanarak kabul edildi. Gece Boyu çalışan Meclis sabah saatte yasayı geçirdi.

Sosyal Medya Yasası jet hızı ile geçti.

Kamuoyunda sosyal medya yasası olarak bilinen düzenlemem dün gece TBMM’de süren yoğun mesainin ardından bu sabah saatlerinde onaylandı. 

Sosyal medya yasası içeriği ve maddeleri neler? İşte, başlık başlık sosyal medya düzenlemesinde öne çıkanlar…

İNTERNET YASASINA EKLEME, HIZLI MÜDAHALE, TEMSİLCİLİK BARINDIRMA, YASALARDAKİ HER FİİL SOSYAL MEDYADA DA SUÇ OLACAK, ORTAK SORUN DENETİM.

1-Düzenleme ile mahkeme kararına karşın 24 saat içinde içeriği kaldırmayan şirketler tazminat ödeyecek. Kişisel hakların ihlali ve sosyal hayatin gizliliği kapsamındaki içeriklerin kaldırılması için yapılan başvuruyu (mahkeme kararı olmadan) en geç 48 saat içinde yanıtlamak zorunda olacak. Suç teşkil eden içerik kaldırılmazsa bir milyon liraya kadar varabilecek cezalar gelecek.

2- Kullanıcı sayısı bir milyonun üstündeki sosyal medya şirketleri Türkiye'de temsilcilik açmak zorunda olacak. Temsilcilik açmayan kuruluşlara faaliyet izni verilmeyecek. Kullanıcı verileri Türkiye'de barındıracak.

3-Terör, iftira, küfür, kadın ve çocuk istismarı, suç ve suçluyu övme, şiddeti özendirme, kamu düzenini bozma ve nefret suçları sosyal medyada işlendiğinde yaptırımsız kalmayacak. Yasalarda suç sayılan her fiil sosyal medya paylaşımları için geçerli olacak.

4-Facebook, Twitter, Instagram, TikTok gibi sosyal ağlar ile Netflix gibi dizi-film sağlayıcı platformların Kişisel bilgilerin istihbarat birimlerine verilmesi tartışması, paylaşılan yalan haberler, gerçekliği olmayan verilerle organize karalama faaliyetleri, ırkçılık ve nefretin körüklenmesi, gençleri ölüme sürükleyen siber zorbalıklar ya da yaşlıları hedef alan dolandırıcılıklar...
 

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER