banner392

Soner Yalçın emniyete götürüldü

Hürriyet yazarı ve Oda TV adlı internet sitesinin imtiyaz sahibi Soner Yalçın'ın evindeki arama sona erdi. Gözaltına alınan Yalçın emniyete götürüldü...

Soner Yalçın emniyete götürüldü

Yalçın, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

ANKA

Soner Yalçın'ın evine sabah saatlerinde polis tarafından baskın yapıldığı öğrenildi. Ergenekon" soruşturması kapsamında Odatv’nın yöneticisi Soner Yalçın’ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltına alınmasına karar verildi.

 

İŞTE ARAMA VE GÖZALTILARA NEDEN OLAN O SON YAZI

Alınan bilgiye göre, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün "Ergenekon" soruşturması kapsamındaki talebi üzerine, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda, internet yayını yapan Odatv’nin merkezinde ve yöneticisi Soner Yalçın ile Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt, Barış Pehlivan’ın ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

Bu arada, mahkeme, Yalçın, Terkoğlu, Bozkurt ve Pehlivan’ın gözaltına alınmasına karar verdi.

Gazeteci-yazar Soner Yalçın'ın Levent'te bulunan villasına sabah saat 06.00 başlayan aramalar sona erdi.

Aramalar sırasında zaman zaman villanın dışına çıkan polislerin, içeriye çuvallar götürdüğü görüldü. Yalçın'ın gazeteci arkadaşları Hakan Aygün ve Oray Eğin villanın önüne gelerek bilgi almaya çalıştı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hakan Aygün, "Sanırım bir yayınla ilgili. Umarım öyledir" diye konuştu. Aygün, Soner Yalçın'la ilgili ulusalararası gazetecilik örgütlerinin de harekete geçtiğini söyledi. Aygün içeride Soner Yalçın'ın eski eşi Avukat Feza Yalçın'ın da bulunduğu bilgisini verdi. Bu arada CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da villaya geldi. Soner Yalçın'la sabah yüzyüze görüştüğünü söyleyen Soysal, daha sonra da aramaların yapıldığı villaya girdi.

 

BİR BEDEL ÖDENECEKSE ÖDERİZ

Soysal, burada yaptığı açıklamada, "Ne aradıkları belli değil. Bu konuda bir bilgim yok. Ben de Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nın görevlendirilmesi sonucu buradayım" dedi.

Yalçın’ın tüm Türkiye tarafından tanınan bir gazeteci olduğunu kaydeden Soysal, "Yeni bir televizyon kanalı kurulma aşamasındaydı, bu kanalın Genel Yayın Yönetmeni Soner Yalçın olacaktı. Son derece endişeliyiz. Aklımızda birçok soru işareti var. Bu sıkıntılı süreçler her geçen gün gördüğünüz üzere artıyor.

 Bu olaylar bugüne ait bir şey değil uzun süredir devam ediyor" diye konuştu. Soysal, Yalçın ile görüştüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu da ifade ederek, "Soner Yalçın’ın bir çağrısı var  mı?" sorusu üzerine de, "Bir bedel ödenecekse öderiz. Yazdıklarımın ve yaptıklarımın hepsinin arkasındayım" dediğini bildirdi.

 

ODA TV FLAŞ DUYURDU

Odatv internet sitesi, yönetici ve çalışanlarının evlerinde yapılan polis aramasını "flaş" olarak duyurdu.

Odatv, aramayla ilgili haberini "Bu sabah erken saatlerinden itibaren Odatv yönetiminden Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun evinde arama yapılıyor. Polisler Odatv binasında aramalar yapıyor. Gelişmeler Odatv’de olacak" diye verdi.

Aramaların, "Ergenekon terör örgütü üyeliği ve bu kapsamda halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlamasıyla" yapıldığı öğrenildi. Odatv yöneticileri hakkında da arama kararı olduğu bildirildi.

Aramaların ardından Odatv yöneticilerinin sorgulanmak üzere emniyete götürüleceği kaydedildi.

Gündemi sarsan haberlerle adını duyuran bağımsız internet haber ve bilgi sitesi Odatv’nin yöneticilerinin evlerinin polis tarafından basılması vatandaşların tepkileriyle karşılandı.

Vatandaşlar operasyona tepkilerini internet sitesine şu ifadelerle yansıttı:

"-Muhalif olmanın suç olduğu bir ortamda ODA TV yöneticilerinin bu tür bir operasyon bekledikleri kanaatindeyim, yılmadan karanlıkların aydınlığa çıkacağına inanarak direnmek gerek, ODA TV’nin susturulamayacak kadar büyüdüğünü ve bu yapılanın ODA TV’ye teveccühü daha da arttırmaktan başka bir işe yaramayacağını düşünüyorum.

-Amaç Oda tv’yi de susturmak yıldırmak.

-Yanınızda olamadığımız için üzgünüz. Ama siz bunların olacağını biliyordunuz ve cesaretinizden bir şey kaybetmediğinizden eminim. Yüzünüz gülsün, gözleriniz parlasın. Demek ki yazdıklarınız sonuna kadar doğru, sonuna kadar haklısınız. Yüreğimiz sizlerle...

-AKP yokuş aşağı son sürat koşuyor... Duramaz, durursa yuvarlanıp yok olacağını biliyor... Önüne ne çıkarsa çarpıp yıkmaya çalışıyor... Odatv.com yıkıma giden AKP’nin çarpacağı en sert kayalardan biridir!!!

-Onlar içeri girmeden önce keşke siz onları arasaydınız. Delilleri yanında getirmiş olabilirler. Emin olun yanındadır.

 

-YAZIKLAR OLSUN BU İKTİDARA!

Ortalıkta muhalif bırakmamaya yeminliler! Ama Türkler Araplara benzemezler. Devrimi yaptılar mı tam yaparlar. Sonra "demokrasi" dediklerinden hep bu tongalara düşüyorlar ama şimdi bundan ders de aldık. artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!"

(Milliyet.com.tr)
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2011, 19:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER