banner392

SGC'den Anadolu Ajansı'na tepki...

Bir dönem Sakarya Büro Müdürlüğü görevini yürüten Halil İbrahim Uyar, bir arkadaşıyla konuşurken kurumun yayın politikasını eleştirdiği için Ankara'daki Baş editörlük görevinden alınıp Bağdat'a muhabir olarak atandı. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti, Anadolu Ajansı'nı kınayarak, Uyar'ın görevine iadesini istedi.

SGC'den Anadolu Ajansı'na tepki...

Anadolu Ajansı’nda çalışanlara yönelik baskılar her geçen gün artıyor. Bunun son örneği Ankara’da yaşandı. 11 yıldır Ankara Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Halil İbrahim Uyar’ın başına gelenler ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti.

Edinilen bilgiye göre; Ankara’da baş muhabir olarak görev yapan Uyar, geçen hafta bir meslektaşıyla kurumdaki gelişmelerle ilgili sohbet ediyordu. Uyar, sohbet ettiği kişinin bu görüşmeyi kayda aldığını bilmiyordu! 

Keza ses kaydı aynı gün içinde AA Genel Müdürü Şenol Kazancı’ya ulaştırıldı. Konuşulanları beğenmeyen Kazancı, ses kaydını getiren kişiyi eleştirmek yerine gereğini yaptı! Başeditör Halil İbrahim Uyar bir gecede Ankara’dan Bağdat’a tayin edildi. 

AA Genel Müdürü Şenol Kazancı, bu tayini gözdağı veren bir tonla personele duyurdu. Odatv’nin edindiği bilgiye göre; 14 Ağustos'ta çalışanlara gönderilen e- postada şu ifadeler yer verildi:

“Sayın Halil İbrahim Uyar, görevinizi bugünden geçerli olmak üzere ‘muhabir’ olarak sürdürmeniz uygun görülmüştür. 17.08.2015 tarihinden geçerli olmak üzere Bağdat/Irak’a görevlendirildiğiniz hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.” 

 

MUHABİR YOK, MUHBİR ÇOK 

Anadolu Ajansı’na son 2 sene içinde Yeni Şafak, Yeni Akit ve Star’dan çok sayıda personel alındı. Yüksek maaşlarla işe alınan bu kişilerin büyük bölümünün yönetime bilgi aktarmak yani “muhbirlik” için işe alındığı konuşuluyor. Muhalif dünya görüşüne sahip personeli fişlemek için görevlendirilen bu çalışanlar yüzünden, şu ana kadar onlarca ajans personeli merkez ofislerden taşradaki bürolara sürüldü.



SGC'DEN TEPKİ

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Matur, Anadolu Ajansı’nda başmuhabir olarak görev yapan üyeleri Halil İbrahim Uyar’ın muhabir olarak Bağdat’a tayin edilmesine tepki gösterdi. 


Matur konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; 


Sakarya’da bir dönem Anadolu Ajansı büro müdürü olarak görev yapan ve yaklaşık 11 yıldır Anadolu Ajansı’nda başarılı çalışmalara imza atan üyemiz Halil İbrahim Uyar’ın Ankara’daki başmuhabirlik görevinden alınarak Bağdat’a muhabir olarak atandığını öğrenmiş bulunuyoruz. 


Hukuksuz bir şekilde gerçekleştirilen bu tayinin Anadolu Ajansı’ndaki son dönem yapılanmanın bir tezahürü olduğunu düşünüyoruz. 

Uyar sürekli basın kartı sahibi gerçek bir gazetecidir. 


Atatürk’ün kurduğu Anadolu Ajansı’nda keyfi uygulamalarla  çalışma barışını bozan, gerçek gazetecileri işlerinden uzaklaştıranların bu yanlışlarından dönmelerini ve arkadaşımız Halil İbrahim Uyar’ın göreve iadesini diliyoruz. 

 

Kaynak: Oda TV - Canlı Haber 
Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2015, 13:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER