banner392

Sedaş Metorolojinin Kar Alarmı için Hazır

Meteorolojinin “Kar Alarmını” dikkate alan SEDAŞ, şebeke operasyon birimleri yanında tüm birimleri için ilan ettiği “Alarm Durumunu” kaldırmadan çalışmalarına devam ediyor. AFAD merkezleri ile işbirliğini de sürdürüyor. SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş enerji kesintisi olmaması ve dağıtım sisteminde olası enerji kesintilerine anında müdahale için gerekli önlemlerini aldı.

Sedaş Metorolojinin Kar Alarmı için Hazır
 Vatandaşların sürekli elektrik ihtiyacının karşılanması, sanayi ve ticari faaliyetlerin de sürekliliğini sağlamak için göreve çağırdığı ekipleri ve araçları yanında, aldığı ek hizmetleriyle önlemlerini güçlendirdi. SCADA Kumanda merkezinden elektrik hatlarında ve trafo indirici merkezlerindeki enerjinin varlığı 24 saat gözetim altında tutuluyor. SEDAŞ’ın WFM (Mobil İş Gücü Projesi) ile oluşturduğu koordinasyon merkezindende sahadaki şebeke operasyon çalışmaları izleniyor ve koordine ediliyor.  

SEDAŞ tüm İşletme Bakım operasyon birimlerine, teyakkuzda olunması talimatını verdi. SEDAŞ kar alarmı nedeniyle hava koşullarının olağanüstü durumunu dikkate alarak bu sürede vardiyalı çalışan ekipleriyle, 7 gün 24 saat verdiği kesintisiz hizmet görevini,  vatandaşların huzur içinde elektrik kullanımını sağlayabilmeleri için nöbetteki ekipleriyle ve yoğunlaştırarak aldığı önlemleriyle sürdürmeye devam edecek.

SEDAŞ, görev alanı olan  Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce İllerinde, şehir merkezlerinde  ve  İlçelerdeki  Arıza Bakım ve Onarım hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi amacıyla ekiplerini, araç ve malzeme konusunda gerekli planlama ve organizasyonunu sağladı.

Kar alarmı SEDAŞ’ta başta Şebeke Operasyon ekiplerini alarma geçirirken tüm birimler gerekli desteği sağlamak üzere hazırlar. Olası enerji kesintilerine kısa sürede müdahale ve en kısa sürede enerji verilebilmesi konusunda,  aksamaların olmaması hedeflenirken,  nöbetçi sorumlular, nöbette kalacak görevli personel  listeleri ve iş akışları alarm planıyla belirlendi.

SEDAŞ Ambarlarında görev yapan personel de acil olarak ihtiyaç duyulabilecek trafo, direk, kablo,  iletken, izolatör ve diğer tüm elektrik dağıtım kuvvetli akım malzemelerinin sağlanmasına destek olmak üzere çalışma düzeni içinde işbaşında tutulurken, takviye olarak göreve alınabilecek hizmet araçları da belirlendi. Dağıtım Varlıkları Grup Müdürlüğü de tüm ekipleri ile beklemede.

SEDAŞ  SCADA ve Çağrı merkezleri de operasyonları yönlendirmek için yedek ekiplerle güçlendirildi. SEDAŞ AFAD ile işbirliği yaparken, Valilik Kriz Masaları ile iletişim halinde oluyor ve  TEDAŞ ile  Enerji Bakanlığına da rapor veriyor.
 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2017, 13:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER