banner392

Seçen yetiştiren Pamukova 50 senedir seçilen yetiştiremiyor.

7 Haziran seçimlerinde Pamukova da 20.315 seçmen varken seçimlerin yenilenmesine karar verilmesinden 113 gün sonra Pamukova da ilçe merkezi ve mahallelerin toplam seçmen sayısı 20.501’e çıktı.

Seçen yetiştiren Pamukova 50 senedir seçilen yetiştiremiyor.

Ortalama günde 1 seçmen artışı kaydeden Pamukova’dan yine AKP, CHP, MHP seçimlerde önemli miktarda oy alabilecek hiçbir partide hala Pamukovalı Seçilecek Milletvekili adayı yok.

50 Yıldan beri Pamukova her seçimde sadece oy veren seçmen yetiştiriyor. Çok sayıda çoğalan seçmene karşı hiç seçilecek aday yetiştiremiyor.

1 Kasımda yapılacak yeniden seçim de Pamukova da 75 sandıkta oy kullanılacak.

Daha önce köylerin adının kaldırılarak Mahalle yapılması sonucu Pamukova da 33 mahalle oldu. En fazla mahalle sayısı Elperek Mahallesinde görülüyor. Elperek te 17 sandıkta oy kullanacak olan 5740 seçmen ile en yoğun seçmen sayısı ile başta gelirken, 2. Sırada en Fazla seçmen sayısı ile Yenice Mahalle geliyor. Yenice de 12 sandık ta oy kullanacak seçmen sayısı 3923, Cumhuriyet Mahallesinde ise 8 sandıkta 2989 seçmen var.

Pamukova’nın en az seçmen sayısı ise Ağaççılar Mahallesinde var. Ağaççılarda 24 seçmen oy kullanacak. Bakacak’ın ise 57 seçmeni var.

Eskiyayla da ise bir zamanlar 50 seçmen vardı. Sonra adrese dayalı sayım yaptılar. Bazıları başka yerlerden seçmen taşıdılar bir ara 320 ye çıkan seçmen sayısı sonra 140 lara kadar düştü. Daha sonra yerel seçimlerde köye gidip muhtar seçmek için aday transferleri yapıldı. Hatta bazı çadırlara numara verilerek köyden evlenmiş damatlarda köye taşındı, daha sonra kocaya gitmiş kızları da köye taşıdılar köyde seçmen sayısı her seçimde bir başka rakam olurken bundan önceki seçimde 140 olan seçmen sayısı şimdi ise 122 düşmüş görülüyor. Eğer bu seçim de oylar değişmez 4 parti çıkarsa, yeniden seçim erken seçim, ya da seçimleri yenileme kararı çıkarsa not alınsın gelecek seçimde oylar yine değişir. Muhtarlık seçimi olursa oylar biraz daha artar. Damatlarda o zaman muhtar seçimi için köye gelirler. 
Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 00:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER