banner392

Saski abonesi olmak yüzde yüz fazla para ödeme den başka ne ki ?

Daha önce ilçe belediyesi tarafından verilen su hizmetleri büyükşehir belediyesine geçtikten sonra suyun birim fiyati 1.01 tl ye çıkarken, Atık su bedeli, Şebeke bakım bedeli, ÇTV tutarı gibi farklı vergilerin de eklenmesi sonucu gerçek su bedeline yüzde yüz artış geldi. Ancak hizmette hiçbir değişiklik olmadı.

Saski abonesi olmak yüzde yüz fazla para ödeme den başka ne ki ?

Saski kendi çalıştırdığı personelinin sayaç okuma bedelini de tüketiciye yüklediği gibi bu ayki faturalarda Sayaç Bakım bedelini 1.320 tl ye çıkardı. Bir sayaç okuyucu okuduğu her saatten 1.320 tl alarak çalıştığı işletmesine ayda 13 bin tl gibi para kazandırabiliyor. Ancak kendisi de 2000 tl gibi bir maaş alıyor.

 

Doğalgaz gibi, Elektrik gibi, su gibi sayaçlardan günde 350 dolayında okunduğu bu okuma hızı ile her sayaç okumadan faturaya eklenen Sayaç Okuma bedeli olarak tüketiciye yansıyan yük ise sayaç okuyucunun çalıştığı işyerine gelir getiren bir eleman olarak geçmesine neden oluyor. Faraza böyle bir iş için taşeron firma kurulsa ve sadece sayaç okuyan elamanlar yetiştirilip piyasada iş yapan Elektrik, Doğalgaz ve su gibi hizmet veren firmalara kiralansalar (Piyasada hizmet alım işleri vs) önemli gelir getiren yeni bir iş alanı yaratılmasına neden olabilirler. Tüketiciler ise nasıl olsa Sayaç Okuma bedeli olarak zaten ceplerinden ekstradan paralar ödüyor ve seslerini çıkarmıyorlar.

 

Ç.T.V (Çevre temizlik Vergisi) adı altında belediyelerin vatandaşlardan topladığı ( Su faturası altında) vergiler belediye kasasına girerken, Pamukova da çok ilginç bir yöntemle bu işi de bölgede çöp fabrikası diye kurulan bir kuruluşa devreden belediye çevre de çöp toplama ilerini de çöp fabrikasına havale etti ve işi Biosun (Çöp Fabrikası) yaparken vergiyi de belediye topluyor. Tabi hizmetler karşılıksız olmuyor belediye işten kurtulup Ç.T.V sini cebine çalışmadan indirirken güzelim Pamukova da yeni Çöp Fabrikasına tanınan imtiyaz sonucu çöp şehrine dönüyor.

 

İşte yepyeni bir ala vere- dala vere işleri ile hizmetler yürüyor. Bazıları elini sürmeden para kazanıyor. Olan vatandaşa oluyor.

 

SASKİ NİN BU AYKI BENİM FATURAM A YANSITTIĞI HABERİMİZ İLE İLGİLİ EK VERGİLER İLE YÜZDE YÜZ NASIL FAZLA PARA ÖDEDİĞİMİZİ DE SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ.

İşte benim faturam.

 
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 20:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
PAMUKOVALI
PAMUKOVALI - 9 yıl Önce

faturadan belli 23 tl olmuş.46 tl .belediyelerin işi hizmetten önce kazik atmak.özelleikle pamukova belediyesi .hizmet zaten sifir.yollardaki toz herşeyin delilidir.

SIRADAKİ HABER