banner392

Sakarya Şehidi Halil Demir’i Baba Ocağından Binlerce Seveni uğurlandı.

Suriye’nin İdlip bölgesinde görevi sırasında 3 Şubat Pazartesi günü Rejim kuvvetleri tarafından açılan top atışı sonucu 7 arkadaşı ile birlikte şehit olan Halil Demir Baba ocağı Pamukova Bacıköy Mahallesinde bu gün binlerce seveninin katıldığı Devlet Töreni ile ebediyete uğurlandı.

Sakarya Şehidi Halil Demir’i Baba Ocağından Binlerce Seveni uğurlandı.

CENAZESİ ASKERİ TÖRENLE MEZARILIĞA KADAR TOP ARABASI ÜZERİNDE GÖTÜRÜLDÜ.

Süleyman ve Süheyla Demir ailesinin Piyade Uzman Çavuş oğulları olan Halil Demir Şehit olduktan sonra cenazesi askeri araçlarla dün getirilmiş. Pamukova Garnizon Komutanlığında Tuzlada oturan ailesinin gelmesinden sonra Pamukova Bacıköy’de bir gün önceden başlayan hazırlıklar sonunda bugün saat 12.30 da Pamukova Garnizon Komutanlığından Bacıköy’e vatandaşlarında katıldığı konvoy eşliğinde götürüldü.

Askeri Top arabasından alınan Şehidin cenazesi önce Askerlerin omuzlarında daha sonra vatandaşların omuzlarında 5 metre katar alana taşındı. Mezarlıkta Buyükşehir Belediyesinin de yağış olabilir diye kurdurduğu çadırlar altında mezarlıkta defin işlemi bitikten sonra Bir manga asker havaya 3 el silah atarak top atışı yaptılar.

BACIKÖY TARİHİ GÜN YAŞADI.

Pamukova Bacıköy Mahallesinin şehirlerarası 650-D Karayolunun geçmesi ve şehit evin de yol kenarında olması nedeniyle il dişından da gelen kalabalıkları almayan meydanda cenaze namazı iki yerde kılındı. Bacıköy Merkez camisinde kılan Cenaze namazında yolun altına alınan kalabalıklar katılamadı.

ŞEHİDİ ASKERLER OMUZLARINDA TAŞIDI,

Namazdan sonra Yol altında toplanan alanda resmi tören yapıldı. Alanlara sığamayan vatandaşlar sık sık Jandarma ve güvenlik kuvvetleri tarafından izdiham olmaması için uyarılar yapıldı. Üs taraftan gelen kalabalıklar arasında kalan milletvekilleri ve dışarıdan gelen misafirlerin öne sıralara gelebilmesi içinde özel korumaları yer açmak için adeta yalvardılar.

SAKARYA ŞEHİDİ TÜM SİYASİLERİ BİRLEŞTİRDİ.

Sakarya böyle günde tek yumruk oldu. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Millet Vekilleri yan yana saf tuttular.

AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz İl Başkanı Yunus Tever ve ilçe Başkanı Burak Çelik birlikle, CHP Milletvekili ve Genel Başkanı Yardımcısı Engin Özkoç. İl Başkanı Erdoğan Isır, yan yana durdular, MHP Genel Başkan Yardımcısı Levent  Bülbül ve İlçe Başkanı Arif Çakıl, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Umit Dikbayır ve İl Başkanı Selçuk Kılaçaslan yan yana durdular.

DEVLET ORADAYDI.

Şehit babasını ve şehidi İstanbul’dan getiren Silahli Kuvvetler askerleri ile birlikte gelen Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tuğ General Aydın Cihan Uzun, Eski Başbakanlardan Binalı Yıldırım. Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Sakarya Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Pamukova Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Güven Övün, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ve Sapanca Belediye Başkanı, Özcan Özen ve çok sayıda isimlerini alamadığımız üst düzey devlet erkanı katıldı.

ASAYİŞ BERKEMALDİ

Pamukova Jandarma Bölük Komutani ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta ekipleri alanda en çok görünen birimler oldu. Kalabalıklara karşı daha nazik davranışları ile dikkat çektiler. Kalabalık bir basın ordusu yanında ellerinde cep telefonları ile çekim yapmaya çalışanlar da çatı üzerlerine çıkarak çekim yapanları güvenlik güçleri indirmak için uğraştı.

ULAŞIM DURDU

Adapazar -  Eskişehir yolu D-650 şehit cenazesinin Köye gelmesi ile sık sık kesintiye uğradı. Trafik Polisleri ile zabıta birlikte çalıştı. Zabıta yolu yer yer tek şeride düşüren dubalarla daralttı. Gençler şehidin evi önde sloganlar atarak tepkilerini gösterdiler. “ Şehirler ölmez vatan bölünmez” diye sloganlar atıldı.

Tören Sonunda Bacıköye ilk gelenlerin gidişlerinde de Jandarma ve Polis ara yollarda trafik güvenliğini sağlayarak kısa sürede köyde ki insan seli geldikleri yerlerine dündüler.  

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2020, 13:12

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER