banner392

Sakarya'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sakarya Serdivan ilçesinin köylerinde yağan şiddetli dolu tarım arazilerini kırıp geçirirken, taşan Kuruçeşme Deresi onlarca evi çamur deryasına döndürdü.

Sakarya'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağanak yağışın ardından su basan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kanalizasyon hattının patlamasından dolayı hastane gün boyu hizmet veremez duruma düştü.

Öğle saatlerinde başlayan ve metrekareye 36 kilogram yağan sağanak yağış Sakarya’da günlük hayatı felç etti. İl merkezinde onlarca işyeri ve evi su bastı. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsü Acil Servisi kanalizasyon hattının patlaması ile devre dışı kaldı. Hastanenin bir gün hizmet veremeyeceği açıklandı.

Serdivan ilçesinin yüksek kesimlerinde nohut büyüklüğünde dolu yağdı. Binlerce dönüm tarım arazisi dolu etkisi altına kalırken, meyve bahçelerindeki ağaçlar yıkıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü bölgede hasar tespit çalışması başlattı. Yaşanan dolu felaketinde Kazımpaşa Mahallesi ile Uzunköy, Çubuklu ve Meşeli köyleri zarar gördü.

Kuruceşme Deresinin taşması ile bölgede onlarca evi su bastı. Evler baskının ardından çamur deryasına dönüştü.

Kazımpaşa Mahallesinde meyve bahçelerinin de kullanılmaz hale geldiği öğrenildi.

Bölgede birçok ahır yağış sonrası yıkılma tehlikesi geçirdi. Çiftçiler hayvanlarını dışarı çıkartırken, ahırlarda güçlendirme çalışmalarına başladı. Köylüler, araçların çıkamadığı Çubuklu köyünde zararın çok büyük olduğunu ve köydeki tarım arazilerinin tamamında büyük hasar oluştuğunu kaydetti. Bölgede yaşanan dolu felaketinin ardından çalışmalar hızla devam ettirilirken, Sakarya Valiliğinin İlçe Tarım Müdürlüğü kanalı ile yaptığı incelemenin ardından kesin hasarı açıklaması bekleniyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2019, 21:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER