banner392

Sağanak yağış aralıklarla devam ediyor.

Pamukova da bir haftadır aralıkla devam eden sağanak yağış bazıları tarafından bereket olarak nitelendirilirken, çiftçileri ise korkutuyor.

Sağanak yağış aralıklarla devam ediyor.
Kuraktan değil, yağıştan kıtlık geleceğini söyleyen çiftçiler ise diktikleri tohumların çürümesinden korkuyorlar.
 
Bir haftadır aralıklarla devam eden güz yağmurları toprağı doyurdu. Bu akşam saatlerinde yeniden başlayan yağmur ise hala devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Trakya, Batı Karadeniz, Göller Yöresi ile Çanakkale, Sakarya, Bilecik, afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Çorum ve Samsun’un batı kesimlerinde gökgürültülü sağanak yağışın beklendiği belirtildi. Yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağış sırasında sel, su baskını,heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Göller Yöresi ile Orta Karadeniz’in iç kesimleri için ise fırtına uyarısında bulundu. Vatandaşlardan yer yer 60-80 kilometre/saat esmesi beklenen fırtına sırasında meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 


Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 03:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER