banner392

Rusya da 7.3 şiddetinde deprem oldu.

Rusya tr.sputniknews.com internet sitesinin haberine göre Rusya Bilimler Akademisi Jeofizik İdaresi, doğudaki Kamçatka bölgesinde 7.3 şiddetinde deprem meydana geldiğini açıkladı. İlk depremden sonra en az 7 artçı deprem daha meydana geldiği belirtildi.

Rusya da 7.3 şiddetinde deprem oldu.

Rusya Bilimler Akademisi Jeofizik İdaresi’nden yapılan açıklamada, bu sabah ülkenin doğusundaki Kamçatka bölgesinde art arda sarsıntıların meydana geldiği ifade edildi.

Moskova saatiyle 06.25’te meydana gelen 7.3 şiddetindeki ilk sarsıntının ardından, şiddetleri 2 ila 6.5 arasında değişen en az 7 deprem daha yaşandığı kaydedildi. Nitekim ilk iki artçı depremin şiddeti 4.5 ve 5.2 olarak ölçüldü. Yerleşim birimlerinde ise deprem 5.0 şiddetinde hissedildi.

 

Petropavlovsk kentinin 87 kilometre doğusundaki Yelizov ilçesinde oluşan sismik hareketlilik yerin 189 kilometre altında meydana geldi. Depremden sonra tsunami tehlikesi olmadığı ifade edildi.


Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Kamçatka Genel Müdürlüğü, depremde can ve mal kaybının yaşanmadığını ve bölgedeki hayatın normal akışına devam ettiğini duyurdu.
 

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2016, 11:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER