banner392

Piyasaya Sahte Para Sürmek İsteyen 2 Kişi Yakalandı

Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, piyasaya sahte para sürmek isteyen şahıslara yönelik yaptığı çalışmada, iki kişiyi piyasaya sahte para sürerken, paralar ile birlikte ele geçirdi.

Piyasaya Sahte Para Sürmek İsteyen 2 Kişi Yakalandı
Yakalanan şahısların üzerinde 200 TL’lik 9 sahte banknot bulundu. 5 Esnaf emniyete gelerek sahte parayı veren kişiler hakkında şikayetçi oldular. 

Alınan bilgiye göre, piyasaya sahte para sürecekleri yönünde istihbari çalışma yapan Pamukova Emniyet ekipleri, 2 şahısı takibe aldı. Bugün sabah saatlerinde Çarşamba pazarında şahıslardan 33 yaşındaki N.U. ve İ.D adlı (38) şüpheliyi takip eden ekipler, 3 seyyar satıcıdan alışveriş yaparak verdikleri paraların sahte olduğunu tespit etti.
 
N.U ayrıca bir kuaföre giderek elindeki 200 tl lik banknotu vererek “Kızım gelecek saçını kesecek, parasını peşin veriyorum” dedi Bozuk parası olmayan kuaför yakındaki bakkala gidip parayı bozdurmak istediğinde paranın sahte olduğunu öğrendi. Dükkanına gelen ve “bu para sahte” dediği anda Parayı bankadan yeni aldığını söyleyen şahıs hiç bozguna vermeden sahte parayı alıp oradan uzaklaştı. kuaför ise emniyete giderek şikayetçi oldu.
 
Sahte paraları fark eden vatandaşlar dan marketçi dükkana gelen şahsın bir miktar alış veriş yaptıktan sonra bir adet 200’ tl lik banknot verdiğini ancak oda sahış gittikten sonra fark ettiğini söyledi.
 
Pamukova da haftada bir kurulan Çarşamba pazarında alışveriş yaparak sahte paraları piyasaya süren iki kişinin kiralık araba ile gelip bu işi yaptıkları araca bindikleri anda yakalandıktan sonra ortaya çıktı.
 
Ekipler tarafından yakalanan ve emniyete getirilen Ağrı doğumlu N.U  ve Adıyaman doğumlu İ.D’ nin kiraladıkları araçların en ayrıntısına kadar  yapılan aramada 1 adet Karpuz, Muz, Patates, Beyaz eşya ve çeşitli eşyalar çıktı. Şikayetçi olan vatandaşların şahıslarla yüzleştirilmesi sonucu kendilerine parayı veren kişiyi teşhis ettiler ve sahte parayı da suç delili olarak emniyet yetkililerine teslim ettiler.
 
Pamukova Emniyeti Müdürlüğü ekipleri şahısların aracını ve aracın bagajında çıkan karpuz, muz ve çeşitli eşyaları yedemine alarak ifadeleri alınan zanlıları Pamukova Cumhuriyet Savcılığına sevk ederken N.U adlı şüphelinin çeşitli suçlardan 47 tane sabıka kaydının olduğu öğrenildi. 
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2013, 02:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER