banner392

Pazar gününe dikkat..!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonunda yurt genelinde hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceğini duyurdu.

Pazar gününe dikkat..!

Ülke genelinde cuma gününden itibaren hava sıcaklıklarında artış yaşanacak. En yüksek hava sıcaklığının Ankara ve İzmir'de 37, Konya ve Kayseri'de 36, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'da 33, Adana ve Antalya'da 35, Diyarbakır'da 42, Şanlıurfa'da 43 ve Elazığ'da 40 dereceye ulaşması bekleniyor.

 

PAZAR GÜNÜNE DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan sıcaklık değerlendirmesinde Basra alçak basıncının etkisi altında olan Türkiye'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyrettiği belirtildi. Cuma günü ve hafta sonunda Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde, pazar gününden itibaren ise Marmara bölgesinde hissedilir derecede sıcaklık artışlarının beklendiğine işaret edilen değerlendirmede, iç bölgelerdeki hava sıcaklığı normalin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

 

ANKARA VE İZMİR KAVRULUYOR

Değerlendirmeye göre, en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara ve İzmir'de 37, Konya ve Kayseri'de 36, İstanbul'da 33, Manisa, Denizli ve Edirne'de 39, Adana ve Antalya'da 35, Karabük ve Tokat'ta 39, Diyarbakır'da 42, Şanlıurfa'da 43,Elazığ'da 40 ve Erzurum'da 33 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

40 DERECEYİ GÖRECEĞİZ

Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde rüzgarın yarından itibaren kuzey yönlerden güney yönlere dönmesiyle en yüksek hava sıcaklığının 40 dereceden 30 ila 35 derece arasına düşeceği tahmin ediliyor. Ancak güneyli rüzgarlarla deniz üzerinden taşınacak nemle hissedilen sıcaklıkların 40 derece civarında olacağı ön görülüyor.

Değerlendirmede, yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 23:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER