banner392

Pamukova’yı sel aldı.

Bugün öğleden sonra aniden başlayan yağmur kısa sürede Pamukova’yı teslim aldı. Çarşıda anı yağıştan kaçmaya çalışanlar sırılsıklam ıslandılar. Daha yeni alt yapı bitti diye haberler yaptıran büyükşehir belediyesi logarları suları almadı. Yer altıdaki sular ve lağım dışarıya taştı. Şehirlerarası yol ise ulaşıma kapandı.

Pamukova’yı sel aldı.

Dünde yağan ve dünkü yağmur sonrasında doyuma ulaşan toprak adeta yağan yağmuru dışarıya kustu. 55 milyon tly ye yaptık diye defalarca belediye haporlerinden anons eden belediyenin logarları daha şimdiden sos verdi.

 

Vatandaşlar alt yapı çalışmaları sırasında yollara döşenen logar borularının küçük olduğunu söylemişlerdi, şimdi halkı çıktı. Çardak yolu üzerinde çok sayıda logar kapakları açıldı ve Pamukova’nın altında ne varsa yola ve tarlara aktı. Çardak yolu devamında evlerinin altına gelen suların önünü kesmek için kapı önlerine toprak setler yaptılar. Seralar da gelen lağımlardan nasibini aldı.

 

D-650 Karayolu üzerinde yine yıllar önce alt geçit tartışması yapıldıktan sonra şehiri ortadan bölerek geçen transit yol sel sularıyla doldu. Eskişehir ile Sakarya’ya geçit veren yol sel suları yüzünden ulaşıma kapandı. Emniyet müdürlüğü ekipleri Sakarya dan gelen araçları şehir tarafındaki yan yola, Eskişehir yönünden gelen araçları ise ilçenin güneyindeki yan yola yönlendirerek ulaşımı sağladı.
ŞEHİR YAĞMURA DOYDU
 

Aşırı yağış yüzünden ekili arazilerde sular gölet oldu tarlalar sular altında kaldı.
LOGAR KAPAKLARI AÇILDI

 

50 YILIN PROJESİ DENİLEN ALT YAPI ÇÖKTÜ.

Pamukova belediyesi tarafından yolların sağına soluna asılan eskidikten sonra yenilenerek asılan bez afişlerle 50 yılın projesi dedikleri proje resmen çöktü.

BAZI EVLERİ SU BASTI


Uzun süredir Pamukova da devam eden alt yapı (doğalgaz ve kanalizasyon) çalışmaları nedeniyle sık sık yollara taş ocaklarından getirilen ve her bozulmada yola kırık taş döşeten belediyenin mucur taşları bu defa alt yapının da bozulmasına neden oldu. Şehirlerarası yol altında biriken suları taşıyan motopomplar da yerlere dökülen ve her sel suyu sonunda logarlarında tıkanmasına neden olan mucur taşlar bu defa alt yapıdaki kanallarında kapanmasında etkili olduğunu söyleyen adını  açıklamak istemeyen bir yetkili “Pamukova’nın altına dökülen mucur yüzünden logarların 50 yıl değil kısa sürede tıkanarak devre dışı kalacağıni iddia etti.
ŞEHİR İÇİNDE ARA YOLLAR ADETA ORTADAN YARILDI.
 

Yağışların böyle devam etmesi durumunda ise şehirler arası yolun tıkanacağına da söyleyen yetkili pompaların arızasından sonra kapanacak yolu kara yollarının aranzörlerle suyu taşıyarak açmak durumunda kalacağını da söyledi. 
BU GÖRÜNTÜLER HER ŞEYİ ANLATIYOR. (alttaki videoyu izleyin lütfen)

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 21:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER