banner392

Pamukova’da kimse çöp kutusunu evine yakın istemiyor.

Şehir yaşamının önemli parçası olan çöp kutuları Pamukova’da problem olmaya başladı. Çöp Konteynerlerini yetkililerden izinsiz uzaklaştıranlar yanında çöp konteynerlerini soba gibi yakanlar da çıkmaya başladı.

Pamukova’da kimse çöp kutusunu evine yakın istemiyor.

Çöpünü ve her türlü atık eşyasını, kışlık conserve atıklarını rasgele çöp dışında yerlere atanlar, bahçesinde bozulmuş çimento atıklarını da çöp kutularının yanına bırakanlar, ellerindeki poşetleri çöpün dışana bırakanlar çöp kullanma alışkanlığımızın ne kadar eksik olduğunu göstermekte ve ayrıca çöplerin içine atıldığı koneynerleride kapısından uzak yerlere taşıyanlar ile belediye yetkilileri arasında da anlaşmazlıklar olmaya başladı.

Mimar Sinan Caddesinde toplu çöp konteynerlerini görünce oradakı alışveriş merkezi yetkilisene çöple ilgili görüşlerini soruyoruz. Ancak ismini açıkmlamdığımız esnafa  “ Bir dokun bin ah işit gibi dertlerini döküyor. “Bizim caddenin çöp kutularını tamamını ara sokak ile cadde dönüşü arasına topladılar” diyor ve “bakkal olarak bizde kokudan ve yerlere bıraktıkları atıklardan rahatsız oluyoruz. Hatta bazen araba dolusu getirip çöp kutusuna boşaltıkları atıkların yarısını kutuların dışına atıyorlar. Artık uyarmaktan bıktık şimdi sessizce olayları izliyoruz” diyor.

Pamukova Merkezinde Belediye Parkı karşısında cadde köşesindeki çöp konteynerlerini tam parkın giriş kısmına çekildiğini söyleyen vatandaşlar ise Parkta dinlenen ve gününün bir kısmını geçiren insanların çöple iç içe yaşar duruma geldiklerini söyluyor.

“Yıllarca Parktan uzak yerde duran çöp kutularının yerini taksi durağına vermişler, şimdi ise yol daralmış. Ayrıca taksiciler daha rahat etsin diye çöp konteynerlerini halka açık alanda tam parkın girişde konumlandırmışlar.  Vatandaşlar “Böyle olmaz ki” diyorlar.

BOŞ ARAZİ ÖNÜNDE BIRAKILAN ÇÖP KUTUSUNDA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU.

Elperek Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi üzerinde boş arazi önünde ki 2 adet çöp konteyreninin birine atılan ateşli alaşımlı atıkların tutuşması sonucu çıkan yagın evlere yaklaştığı anda itfaiyenin gelerek yangına müdahale etmesi sonucu tehlike büyümeden önlenmesi çöp kutularının daha uygun ve düzenli alanlara konulmasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Söz konusu yerde daha öncede kuru otların tutuşması ile yangın çıkmış ve o zamanda ucuz atlatılmıştı. Ancak yangınlardan sonra belediyenin çöp konteynerlerini alması üzerine mahalede neden niçin gibi yakanları suçlama yerine belediyenin başka güvenli yere aldığı çöp kutularını izinsiz şekilde yine aynı yere taşımalarının gözlerinden kaçmadığını söyleyen yetkililer yakında soruna çözüm bualacaklarını da söylüyorlar.

Haberi yaparken elperek mahallesinde yaptığımız görüşmelerde çok kişinin çöp konteynerlereninin yerlerinin değiştirilmesinden, ve kendilerine Pamukova dışında olan ve yeniden ilçeye dönenlerin ise arazileri üzerinde gördükleri çöp kutularını kaldırmak istemeleri üzerine de kendi evlerine yakın Çöp Kutusu istemeyenler arasında da neden niçinli tartışmalar de olabilmekte.

Çöp Kutuları haberi gerçekten çok tartışılacak bir hal almış durumda yetkililerin sorunu bir an önce yerinde görüp çözüm üretmeleri gerektiğini gördük ve vatandaşlarda bunu bekliyorlar.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER