banner392

Pamukova Yerel Kültür Derneğini kurmaya karar verdiler.

Geçtiğimiz günlerde bazı Pamukovalıların bir araya gelmesi ile başlayan Dernek kurma çalışmaları Özdemirler Tesislerinde yapılan ikinci toplantı ile devam ettiler. Katılımcılar “Pamukova Yerel Kültür Derneği” kurmaya karar verdiler.

Pamukova Yerel Kültür Derneğini kurmaya karar verdiler.

Özdemir Tesisleri Toplantı salonunda yapılan ikinci toplantıya Sakarya Yerel Kültür Derneği başkanı Özgür Aygün ve yöneticileri yanında Sakarya Spor Başkanı Vedat Yaşlıca da katıldı. Başkan Vedat Yaşlıca toplantıda dernek kurma çalışmaları yapan Pamukovalılara başarı diledi. Televizyon programı olması nedeni ile toplantıda uzun süre kalmayan başkan’a Sakaryaspor ile ilgili sorularda soruldu. Başkan

Sakaryasporun şampiyon alması için tüm güçleri ile çalıştıklarını söyledi. Programı dolayısıyla izin isteyerek toplantıdan ayrıldı.

Toplantıya Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Özgür Aygün’ün konuşması ile devem edildi. Başkan Sakarya da Yere Kültür Derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Birlik ve Beraberliğin, dayanışmanın önemi üzerinde durdu.

Pamukova da Yerel Kültür Derneği’nin şubesini açmak için görevlendirilen Yasin Sargın ise dernek kurmayı neden istediklerini ve amaçlarını anlattı.




Yasin Sargın: “Pamukova da yaşayan herkese kapımız açık olacak. Gençlerimizin hızıyla, büyüklerimizin deneyimlerinden faydalanarak hep beraber istişare şeklinde derneğimizi yürüteceğiz. 30 tane köyümüzün birlik ve beraberliğini sağlayıcı onların dertlerini ulusal ve yerel basında tanıtıcı şekilde çözüm yolları arayacağız. Pamukova da ki ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımları yapacağız. İhtiyaç sahibi çocuklarımıza burs temin edeceğiz. Çeşitli kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. İlçemiz de ağaçlandırma çalışmaları yapacağız.”dedi.

Yasin Sargın: “Ayrıştırıcı Olmayacağız”

Pamukova da hiçbir zaman ayrıştırıcı olmayacağız. Köylerle, gerek Pamukova halkıyla hep beraber herkese derneğimizin kapısı açık olacak. Derneğimizin çalışmaları için maddi ve manevi desteklere ihtiyacımız olacak. Onun için herkesten destek bekliyoruz:” dedi.


Toplantıya katılanların görüş ve talepleri alındı. Bazı üyeler şube olmak yerine yeni dernek kurma taleplerini dile getirdiler. Sakarya’dan katılan Yerel Kültür Derneği üyeleri Pamukovalıların kendi özgür iradeleri ile şube ya da bağımsız dernek kurma kararlarını vermeleri gerektiğini söyleyerek izin istediler. Konuklar geceye katılanlarla birlikte toplu fotoğraf çekiminden sonra Pamukova’dan ayrıldılar.




Pamukovalılar kesin karar verebilmek için toplantıya basına kapalı devam ettiler. Geç saatlerde biten toplantı ile ilgili alınan bilgiye göre Pamukova Şubesi yerine bağımsız Pamukova Yerel Kültür Derneği adı altında dernek kurmaya karar verdikleri öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2018, 16:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER