banner392

Pamukova Pamukova olalı böyle toz görmedi.

Pamukova’nın tüm mahalleleri, sokakları, caddeleri ve insana oksijen veren ağaçları toz yüzünden hava alamaz duruma geldi. Hatta toz yüzünden hastaneye kaldırılanlar bile var.

Pamukova Pamukova olalı böyle toz görmedi.

Pamukova’da uzun süreden beri sözde alt yapı çalışmaları yapıyoruz diye önce yollar kazıldı ancak zamanında yapılmayan veya eksik yapılan yollar yüzünden birde bozulan yerlere artı malzemeler atılması sonucu Pamukova sokaklarında uçuşan tozlar ağaçların yapraklarını tamamen kapladı. Pamukovalıların özellikle bahçelerinde üzüm gibi, incir gibi ağaçları toza boyandı.

Toz ağaçları hasta etti. Yapraklarından nefes alan ağaçlar nefes alamayınca hastalıklar oluştu, Havalarında kurak gitmesi tozun daha fazla çevreyi etkilemesine neden oldu.

Konuştuğumuz vatandaşlar tozdan şikayetçiler; çocuklarının tozdan alerji olduğu için hastaneyi götürdüklerinden doktorların toz alerjisi olduğunu söylediğini de anlatıyorlar. Hatta Pamukova da dışarıdan gelen bir vatandaş “Pamukova ya geldikten kısa bir süre sonra hastalandım ve doktora gittim. Doktor bana toz yüzünden alerji olduğumu söyledi” diyor.

Yeni büyükşehir yasası ile köylerinde mahalle yapılması ise o köylerde de durum iyi değil. Hatta koy yolları bozuk. Bazı yolları düzeltiyoruz diye yine belediye tarafından sadece yollara greyder gönderip greyderin yolu yapıyoruz diye yolları kazıması sonucu ortaya çıkan toprak yine toza neden oluyor. Pamukova merkezi dışında kalan mahalleler zaten belediye tarafından hizmet gitmeyen yerler olduğu için köyler Allaha emanet. Yeni yasanın kendilerine gelir getiren kısımlarını kullanan belediye bazı köylerde hazineye ait arazı satışlarında en öne çıkarken köylerde yapılması gereken hizmetlerde ise görülmüyor. Köylere temizlik için hiçbir belediye çalışanı gittiğini gören yok, zabıta ise şehir merkezinde görülüyor.

Her zamana olduğu gibi belediye çarşı içinde günün belli saatlerinde toza karşı araba ile su sıktırarak Pamukova’yı tozdan korumaya çalışıyor. Belediye aracının su sıkması sonucu çevreye sıçrayan su ve toz güzel bir alaşım oluşturuyor. Bankamatikler bile yeni çamurla kaplandığı için üzerlerine çocuklar “Beni yıka” diye yazıyorlar.

En kötüsü ise Pamukova da kurulan çöp fabrikası kokusuna tepki gösteren vatandaşlar artık toza karşı da tepki gösterecek gönlere doğru gidiyorlar.

Pamukova toza, pis kokuya teslim olmuş durumda.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2018, 16:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
cenk karan
cenk karan - 9 yıl Önce

pamukovadaki yollardan rant kazanmak istenler asla bitmeyecektir zaten belediyenin umrunda değil hepsinin keyfi yerinde sırtları pek işkembeleri dolu keyifleri yerinde belediyeye dokunmayan yılan kırk yıl değil kıyamete kadar yaşasın hesabı umurlarında değiller allah bu yollardan rant sağlayanlara cehennem gazabını onlardan eksik etmesin

nebahat çakır
nebahat çakır - 9 yıl Önce

bende pamukovalıyım geyvede yaşıyorum burasıda toz içinde belediyeleri taşlamak çözümmü gereken neyse yapılacaktır zaten hem ne olcak yani yollar düzelince dünyadaki terörmü bitcek afrikadaki açlarmı doycak yada azondaki delikmi kapancak

Ahmey Sevim
Ahmey Sevim - 9 yıl Önce

Hastane yıkılıp Geyveye gidecekmişiz, Yht duracak dendi vazgeçildi.bu ilçeyi yönetemeyen yöneticilere yazıklar olsun

bilmem ki nereli!
bilmem ki nereli! - 9 yıl Önce

imza kampanyası düzenleyin, bir nüsha büyükşehire, bir nüsha sağlık bakanlığına, bir nüsha başbakanlığına gönderelim, bu ilçeyi bu pisliğe mahkum edenler hakkında gerekeni yapalım. kuzu gibi topluma kimse fikrini sormaz, millet niçin toplanıp belediyeye yürümüyor, erkeklerde cesaret yoksa, kadınlar öncülük etsin erkekler etek takarak peşlerinden gitsin.

TOZ DUMAN.
TOZ DUMAN. - 9 yıl Önce

bu toz duman birilerinin canina tak ederde belediyeyi taşlarlar inşallah.

Sedat can
Sedat can - 9 yıl Önce

Eylül yağmurları geliyor tozdan kurtulacaksınız. Ama çamurun pisliği ve artan çukurlara devam. Olsun Başkanımız başımızdan eksik olmasın yeter...

atakan
atakan - 9 yıl Önce

sedat abi katılıyorum arabayı yıkatsak 1 saat içinde arabanın her yeri toz oluyo

sedat can
sedat can - 9 yıl Önce

Kazı yapılan yerlerden sökülen parkeler tekrar yerine takılırsa pratik bir şekilde sorun ggiderilir. Araçların öntakım arızalarından kimse bahsetmemiş, birde yıkama masrafları var araçların ve giysilerin. Bu da basit ve ucuz parkeyi döşetemeyen başkanınızın size açtığı diğer bir külfet. Ha bu arada neye layıksanız öyle yönetilirsiniz


SIRADAKİ HABER