banner392

Pamukova kaymakamı devam eden yatırımlarla ilgili valiye detaylı bilgi verdi.

Pamukova’ya gelen Sakarya Valisi Mustafa Büyük Pamukova da yeni açılan Hürriyet Anadolu Lisesinden sonra Turgutlu, Gökgöz, Karapınar köylerinde de incelemelerde bulundu.

Bugün Pamukova ya gelen Vali Sakarya valisi Mustafa Büyük'ü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde belediye başkanı, garnizon komutanı, ilçe jandarma bölük komutanı, daire amirleri, okul müdürleri ile siyasi parti başkan ve temsilcileri karşıladılar.

 

Milli Eğitim binası önünde kendini karşılayanlarla tek tek tokalaştıktan sonra Milli Eğitim binasında bir süre ilçe ile ilgili bilgiler alan vali Pamukova da özellikle hızlı trenin duracak olmasının ilçe için önemli olduğunu vurguladı.

 

Pamukova’nın projeleri ile ilgili kaymakam Tuncay Dursun’dan detaylı bilgiler aldıktan sonra yaptığı konuşmada ilçede yeni yapılacak okullar hakkında, İmam Hatip Lisesi hakkında, çardak köy köprüsünün son durumu hakkında son gelişmeleri anlattı.

 

Sakarya nehri üzerinde Geyve ile Pamukova arasında kurulacak 4 adet hidroelektrik santrali olduğunu da söyleyen Mustafa Büyük. “hidroelektrik santrallerinin hizmeti girmesinden sonra önemli miktarda enerji elde edilecektir.” Dedi.

 

Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser ise 75. Yıl İlk Öğretim Okulunun yerinin belediye ye verilmesi konusunu gündeme getirdi. 75. Yıl İlk Öğretim Okulu ile ilçe milli eğitim binası ve yerinin belediye ait duralı parkı ile takas edilmesini istedi. Vali olayı dikkatle dinledikten sonra konunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşülerek prosüdür konusunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

Milli Eğitimde yapılan görüşmelerden sonra vali günlük programı gereği Hürriyet Anadolu Lisesi, Karapınar köyünde yeni kurulan özel şirkete ait soğuk hava deposunu, Turgutlu, Gökgöz köylerinde, Ülker Grubu tarafından kurulan evsel atık kağıt fabrikasında  incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.


 

VALİ VE KAYMAKAMIN KONUŞMALARINI ( alttaki videodan izleyebilirsiniz) 
Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013, 22:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER