banner392

Pamukova da yine bildik görüntüler oldu.

Artık Pamukova da aynı görüntüler tekrar etmeye başladı. Bugün akşam saatleri yine yağmur yağdı, peşinden İzmir, Pamukkale, Çanakkale ye giden, Eskişehir, Bursa gibi illerden gelip Duble yoldan gidecek araç, gereç, tır, ve tekerli ne varsa hepsi yan yollara dalarak Pamukova’yı terk etmek zorunda kaldı.

Pamukova da yine bildik görüntüler oldu.

İki gündür meteoroloji tarafından yapılan uyarılar işe yaramadı. Bugün akşam saatlerinde başlayan daha öncede Pamukova da benzer görüntülerin oluştuğu görüntüler ortaya çıktı. Pamukovalılar yıllardan beri alıştıkları her yağış sonunda meydana gelen çamur, logarların taşması, yer altından taşan atık suların yeryüzüne çıkarak havalar açtıktan sonra çevrede oluşan olumsuzlukları artık kanıksadıkları için hiç de yağış sırasında evlerinden çıkmadılar.

Yine elektrikler kesildi.

Daha önceleri devlet tarafından işletilen ve bir iki yıldır özeleştirilen Sedaş ne yazık ki bir türlü elektrik işlerini sağlam hale getiremediği için yine yağış peşinden elektrikleri kesildi. Evler ve İş yerleri de karanlıkta kaldı.

Esnafların bazıları dükkanlarında mum yakarak bir süre beklediler. Daha sonra onlarda gelen-giden yok diye dükkanları kapatıp evlerine gittiler.

Sadece ilçede fırıncılar açıktı. Fırıncılar, yıllarca aynı kesintileri gördüklerinden jeneratör almışlar ve hazırlıklı olduklarından Pamukova da yağmur sonrası ışıkları yanan yerler fırınlar oldu.

Elektrik kesintisi saat gece saat 24 e kadar devam etti. Sonra hava açtı ve Pamukova ya elektrikler geldi.

Bizde okuyucularımıza ilçemizde bir yağmur sonrası daha meydana gelen o bildik görüntüleri aktarmış olduk.

Son yıllarda çok farklı bir kamu reklamı hepimizin dikkatini çekmiş olmalı. Reklamda bir bayan işyerinde dolapların üzerinden dosyaları almak için uzanmadan önce seyirciye dönerek şöyle diyor. “Şimdi ben bir kaza geçireceğim, biraz sonra ayağım kayarak düşüp ömur boyu tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkum olacağım” deyip eylemi gerçekleştiriyor. Seyrederken insan “aman dikkat düşersin” diyeceği anda bayan yere düşüp ömür boyu bildiği ve olacağına söylediği düşme eylemine kurban olarak razı oluyor.

İşte Pamukova yine yağmur sonrası meydana geleceğini bildiği bir olayla karşılaşacağını bildiği için hiç sesini çıkarmadan yıllardır içinde yaşadığı bu tablo ile hayatına devam ediyor. Ve hala devam edecek gibi görünüyor.





 






Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 01:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
H. Serpil yalçi
H. Serpil yalçi - 8 yıl Önce

Neler oluyor memleketimde.? Benim bildiğim P.ovada sular akar giderdi .... Ilgisizlik mi , yoksa doğasımı değişti ??? Ne yapmak lazım, eski haline dönmesi mümkün mü??? Çok yazık, eskiden ayakkabımız kirlenmezdi inanınnnnn.!...

Pamukova
Pamukova - 8 yıl Önce

Bu ilçenin kimsesi yok onun için böyle oluyor vatandaştan nasıl OY isteyecekler yazıklar olsun onlara

ykm
ykm - 8 yıl Önce

Suc kimin .milletin.

SIRADAKİ HABER