banner392

Pamukova da kar yağışı yoğunlaştı.

Sabah saatlerinde aralıklarla yağan ve gün boyu dört mevsim yaşanan Pamukova da akşam saatlerinde kar yağışı yoğun şekilde devam etmeye başladı. Şu an ilçede devam eden kar yağışı yerleri bir anda karla kapladı. Yağış böyle devam ederse sabaha kadar köylerle ulaşım tamamen kesilebilir.

Pamukova da kar yağışı yoğunlaştı.

İLÇEDE BUGÜNKÜ TESPİTLERİMİZ ŞÖYLE:

 

Pamukova da Bir günde 4 mevsim yaşandı..

 

Sibirya’dan yeniden gelen soğuk hava bu defa dalgalı geçiyor. Pazartesi günü akşam saatlerinde yeniden soğuk hava formatına giren Pamukova da yükseklere fırtına şeklinde yağan kar eski karın üzerinde kalıçı olurken, ilçede ise yağan kar bir türlü hala kalıcı olamadı. Havada uçuşarak kelebek şeklinde ince ince yağan kar tanelerinden sonra açan güneş karları yok etti ve etmeye devam ediyor. Salı günü ise Pamukova da tam da dört mevisimin yaşandığı bir gün oldu.

 

Bir ara fırtına şeklinde rüzgarla karışık yağan kar taneleri az sonra açan ve güneşin etkisi ile yok oldular. Peşinden yine benzer değişik rüzgarlı hava, fırtına ve açan güneş renkli bir mevsim yaşattı ve aynı şekilde devam ediyor.

 

Cücük ayı diye nitelendirilen bu şubat ayında çok ender şekilde yaşanan durum da ise havada uçuşan kuşlar uçuşan bulgur şeklindeki kar tanelerini toplar görüntüsü verdiler. Cücük ayı diye bu Şubat ayının zaten adlandırılmasının kuşların bahara hazırlık yaptığı ve bahara karşı sevinç gösterileri yaptığı anlatılır.

 

Pamukova nın bir başka güzelliği ise ilçenin çok düşük rakımda yerleşmiş olması Antalya ya andıran sıcak havayı yaşarken, birde yükseklerde kurulu olan köylerde her zaman hava daha soğuk esiyor. Bu senede  önceden yağan karın daha kalkmamış olması üzerine yeni yağan kar ekli oluyor.

 

Pamukova’nın en yüksek yerlerinde, Akçakaya, Kemaliye, Hüseyinli, Çilekli, Bakacak, Mesruriye, Kadıköy, Ağaççılar, Kazimiye, Şahmelek, Eskiyayla köylerinde yer yer 1 metreye yakın kar bulunuyor.

 

Yolların ise açık olduğunu belirtilirken bazı mahallelerde hala ara sokaklar tam anmalı ile açılmış değil Bölgede sık sık kesilen elektrik ten en çok mağdur olan Eskiyayla Mahallesi. Şu anda Eskiyayla da sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. 
 
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 10:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER