banner392

Pamukova Çöplüğü sonunda mühürlendi

Sakarya / Pamukova ilçesinde önceleri ilçenin çöplerinin atıldığı daha sonra ise birçok ilden de gelen atıklarla beslenen, 27 Temmuz 1995 yılında ise çöplükten çıkan yangın sonunda Mühimmat Bölüğünde bulunan cephanelerin ateşlenmesi sonucu büyük bir korkuya neden olan çöplük sonunda mühürlendi.

Pamukova Çöplüğü sonunda mühürlendi

 Pamukova Belediyesine ait çöplük 21 yıldır aralıklarla yanmaya devam ediyordu. Çöplük defalarca yaşam alanına yakın olan köylüler, hatta çıkan kokunun etkisi ve verdiği rahatsızlık yüzünden vatandaşlar tarafından şikayet ediliyordu.

 
Sonunda 17 Mart 2016 günü çöplük “Çevre ve İnsan Sağlığına Zararlı“ olduğu gerekçesi ile Sakarya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün teklifi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının olur u ile mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı.
 
Pamukova Şahmelek Mahallesi yolu Kocabayır mevkisinde bulunan Pamukova Çöplüğüne artık il ve diğer il ve ilçelerden gelecek çöpler atılamayacak.
 
2872 Sayılı Çevre Kanunu gereğince yapılan işlem sonunda Çöplük kapısında asılan mühür ve yapılan duyurunun altında Sakarya Valisi adına Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy un imzası bulunmakta.









Çöplük mühürlendikten sonra olay yerine giderek yaptığımız görüntü ve röportajları alttaki videomuzdan izleyebilirsiniz. 
Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2016, 19:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER