banner392

Özcan Pehlivanoğlu Namı değer Foto Metin’i kaleme aldı.

Günümüzde Sanata ve sanatçıya değer verilmediği ancak Atatürk’ün ''sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir'' sözünün ise ne kadar önemli oluğunu bu Millet çok iyi bilir.

Özcan Pehlivanoğlu Namı değer Foto Metin’i kaleme aldı.

NAM-I DİĞER "FOTO METİN"...KİMDİR?

Bazen yaşam (ım)da önemli gördüğüm insanları sizlerle paylaşıyorum. Bu sefer de öyle yapacağım ve hem benim hem de koca bir semtin hayatına etki etmiş bir insandan bahsedeceğim. Çünkü böyle insanlar yurdumun her bir köşesinde var(dı)lar!

Ben bu insanın yanında az buz değil 7 yıl (1973-1980) çıraklık yaptım. Malumunuz bizim nesil genellikle çalışarak okudu. Rahmetli babam daha ilkokul ikinci sınıfın hitamında beni bir esnafın yanına hayatı ve ticareti öğreneyim diye koyuverdi! Bu deneyimlerde ticareti öğrenemedim ama bir nebzede olsa hayatı öğrenmeye başladım...

Bunlardan en uzun süreli olanı yani ortaokuldan başlayıp lisenin sonuna kadar yaz kış yanında çalışacağım sonra da yıllar boyu ağbilik göreceğim Eyüp'ün tanınmış siması "Foto Metin" di... Yani Metin Türkmenoğlu.

Bakmayın siz ona "Foto Metin" dendiğine... O İstanbul'un Sütlüce Mezbahasında yıllarca kesicilik yaptı ve oradan emekli oldu. Haliç vapurlarının kalktığı İskele'de adı ile maruf İskele Düğün Salonunu ve kahvesini yıkılana kadar işletti. Futbol stadlarında büyük gazetelerde yıllarca foto muhabirliği yaptı ve benim gibi bir çok insanın yetişmesine vesile oldu. Ondan çok şey gördük ve çok şey öğrendik...

Fotoğrafçı dükkanı sadece Eyüplülerle değil bütün Türkiye'den gelen tanınmış insanlarla doldu taştı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN (BURAYA TIKLAYIN LÜTFEN)

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2022, 08:33

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER