banner392

Meteoroloji’den kar yağışı uyarısı

Meteroloji Genel Müdürlüğü, yurdun halen yağışlı hava kütlesinin etkisinde olduğunu bu yağışlı sisteme ilave olarak, yarın öğle saatlerinden itibaren yurdun güneybatı kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Meteoroloji’den kar yağışı uyarısı

Yarın Marmara’nın doğusu, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ile Doğu Anadolu bölgesinde yağış bekleniyor.


Perşembe günü Güneydoğu Anadolu dışında; Cuma günü Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu’nun güneyi dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur, Çarşamba gecesi ve Perşembe günü sabah saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Çankırı ile Ankara ve Konya’nın batısında yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.


Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir’de Perşembe günü gündüz saatlerinde de devam edecek kar yağışlarının Perşembe gecesi ve Cuma günü sabah saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Tokat, Amasya, Ankara ile Konya’nın batısı ve Denizli’nin doğusunda da görüleceği tahmin ediliyor.


Soğuk ve yağışlı sistemin, hafta sonunda yurdun batı bölgelerinde etkisini kaybedeceği ve sıcaklıkların artacağı, doğu bölgelerinde ise etkisini sürdüreceği bekleniyor.


Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasına bağlı olarak, iç bölgelerdeki kar yağışlarına ve meydana gelecek zirai don tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

 

ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai faaliyetlerin başladığını yurtta Perşembe günü sabahı Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar’da Perşembe gecesi ve Cuma günü sabah saatlerinde Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyon, Isparta ve Burdur’da hafif don olayı, Cuma akşam ve gecesi ile Cumartesi günü sabah saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresinde hafif, bölgenin yüksek kesimleri ile Eskişehir, Kütahya, Afyon, Isparta ve Çankırı’da orta kuvvette zirai don olayının beklendiğini açıkladı. Zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 
Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 23:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER