banner392

Mahmut Ekşi: ‘Bunlarda bozulmuş baharat atıkları mı’

Bir hafta önce Pamukova Biosun (Katı Atık Ayrıştırma fabrikasında) 6 işçinin zehirlenmesi sonucu kimyasal tehlike olabilir endişesi ile bir süre devlet hastanesi ve fabrikanın karantinaya alınmıştı. Olaydan sonra şimdi de aynı fabrika atıklardan artan sulandırılmış pis kokulu suları gece yarısı köy yollarına boşaltmaya başladı.

Mahmut Ekşi: ‘Bunlarda bozulmuş baharat atıkları mı’

Dün gece saat 23.30 da fabrikaya ait olduğu iddia edilen bir aranzörün Paşalar köyü girişinde atık suları yola boşaltırken gören köylüler pis kokulu suların insan sağlığını tehlikeye sokacağı endişesi ile fabrikaya tepki gösterdiler.

 

Köye yakın tavuk çiftliği sahibi olan Mahmut Ekşi atık suların boşaltıldığı sırada aracın yanına gelerek uyarıda bulunduğunu söyledi.

 

Hatta elindeki cep telefonu ile aracı görüntüleyen Ekşi uyarıları dinlemediklerini ve arabadaki atık suları yola boşaltıp gittiklerini söyledi.

 

Ancak araç gittikten sonra katran renginde olan ve çevreye çok kötü kokular yayan pis suyun yanına gidebilmek için köylülerle birlikte burunlarına maske takarak gelen Mahmut Ekşi bir hafta önce 6 işçinin neden zehirlendiğini şimdi anladım.”dedi.

 

Fabrika müdürünün işçilerin zehirlenmesinden sonra televizyonlara “işçiler bozuk gıda atıkları veya bozuk baharat atıklarından etkilendiler” diyen müdüre gönderme yaparak “Acaba buraya da attıkları atık sular bozulmuş baharat atıklarının kokulu suları mı? Fabrika müdürüne soruyorum” dedi.

 

Paşalar köylüleri ise bu atık suların çevreyi olumsuz etkileyeceğinden endişe duyduklarını söylediler.

 

Paşalar köyünde oturan Yunus Eryiğit ise “bu atıklar çevreye yayılıyor. Bu çevrede çanlılar olumsuz etkilenecek, buralarda hayvanlarımız otluyor onlarında sütlerine karışacak bizde bu sütlerden içeceğiz vay halimize. Pamukova da bu tür yerler yüzünden kanser vakaları arttı. Yetkililer mutlaka ulu orta çevreye kötü atık suları boşaltan bu fabrikaya gerekli denetimleri yapsınlar.”dedi.

 

Atık su boşaltılan bölgenin yakında çak sayıda arı yetiştiricisi var. Atık sular arılara doğru aktığı için arıcılar da bu kokulu atık sudan etkilenecekler.
 
Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 22:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
samedd
samedd - 10 yıl Önce

belediye başkanımız bunları göz ardı ederek vatandaşın işe girmesini sağlıyor idi elinde kaldı. avrupada alış weriş mağazasının yanında olan ve pis kokusu olmayan fabrika neden kokuyo ve filtre taktırılmayıp halkın kanserojen maddeye mağruz kalmasına göz yumuluyo!!!

s.s.
s.s. - 10 yıl Önce

önemli olan iş ve istihtam ! gerisi boş. insan saglıgından daha önemli olan para para para..!

SIRADAKİ HABER