banner392

İYİ Partililerden Pazaryeri ile ilgili basın açıklaması

Pamukova İYİ Parti İlçe Yönetimi Pamukova için; ‘Siyasette, siyaset mezarlığı diye bir kavram vardır. Halkın iradesiyle iş başına gelip, halka rağmen iş yapanların doldurduğu yerdir burası’ diye başladıkları basın açıklamalarına noktası virgülüne dokunmadan olduğu gibi yayınlıyoruz

İYİ Partililerden Pazaryeri ile ilgili basın açıklaması

Değerli Hemşerilerimiz…!

Sevgili Pamukova’lılar….!

Bütün Dünyayı etkisi alanına alan Yeni Tip Korona virüs ülkemiz genelinde de etkisini en şiddetli şekilde göstermekte hayatı olumsuz yönde etkilemektedir. 1 Yılı aşkın bir süredir toplumun tüm kesimlerinde ağır hasarlara sebep olan virüs küçük esnafımızın da adete belini bükmüştür. Pandemi tedbirleri nedeniyle iş yapamaz hale gelen esnafımız satış rakamlarında da rekor seviyede bir düşüş yaşamakta kiradan, elektriğe, doğalgazdan, suya, vergi ve sgk ödemelerinden, maaş ödemelerine varıncaya kadar her alanda büyük zorluklar yaşamaktadır. Öyle ki birçok esnafımız evinin nafakasını sağlamakta bile büyük zorluklar yaşamaktadır.

Hal böyleyken şimdilerde ise ilçe esnafımız başka bir sorun ile karşı karşıya bırakılmak istenmektedir. Aslında bu sorun sadece esnafımız açısından değil, halkımız açısından da dikkatle takip edilen bir sorundur. İstişare etmeden, halkın rızasını almadan, mantık ve fayda süzgecinden geçirmeden hiçbir iş ve işlemi yapmayacağına dair nutuklar atıp halktan oy alanlar, “Ben yapacağım sizde uyacaksınız” dercesine bir Kapalı Pazar Yeri işine girişmişlerdir.

Şunu özellikle belirtmek isteriz;

Biz, bu güzel ilçeye yapılacak hizmete karşı değiliz ve halkın menfaatine olan her işten dolayı da o işi yapana bir ömür boyu minnettar kalırız.

Biz, ilçemiz için büyük bir önem arz eden Kapalı Pazar Yeri projesine karşı değiliz.

Bizim karşı olduğumuz konu, doğrudan bu işin muhatabı olan yerleşik esnafı, pazarcı esnafını ve o pazardan alışverişini yapacak olan halkı bilgilendirmeden, ikna etmeden böylesi bir işe girişilmesinedir.

Bizim tepkimiz, kiralama yoluyla elde edilen bir alana, kalıcı bir yapı oluşturulup, milyonlarca lira yatırım yapıldıktan sonra, kira süresi bittiğinde nasıl bir sorun ile karşı karşıya kalacağımızı dile getiremeyen, yazılı metne dönüştüremeyen ve bu konuda bizim ve oradan pazar yeri satın alacak olan pazarcı esnafımızın endişelerini gideremeyen yönetim anlayışınadır.

Siyasette, siyaset mezarlığı diye bir kavram vardır. Halkın iradesiyle iş başına gelip, halka rağmen iş yapanların doldurduğu yerdir burası. Benim onlarla konuşacak bir şeyim yok diyen, halkıyla yüzleşmekten korkan, muhatap olarak ithal bürokratını yollayan sayın başkana tavsiyemiz, almış olduğu bu kararı gözden geçirip, halkı ve esnafı ikna ederek yeni bir yol haritası oluşturmasıdır. Nefsi duygulardan arınarak vereceği hayırlı kararlar asla ona geri adım attırmış olmayacaktır. Aksi halde siyaset mezarlığı sürekli yeni kayıtlar oluşturmaktadır.

İYİ Parti Pamukova

İlçe Yönetimi

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER