banner392

İstanbul da neler oluyor?

Taksim Gezi Parkında toplanan binlerce vatandaş dünden beri ağaçların kesilmesine karşı eylem yapıyor. Polisin sabaha karşı gazla eylemcilere müdahale etmesi sonucu çok sayıda yaralılar var.

İstanbul da neler oluyor?
Milletvekillerinin dahi yaralandığı gelişmeler büyümekte, Birçok tanınmış kişi eylemlerde yer alıyor. Yazar Ahmet Şık isi başına aldığı arbede ile yaralandı. Polis gaz sıkmaya devam ediyor. Dünya basını olaylara yer verirken bir vatandaşın isyanı ise video görüntülerine yansıdı.
CHP li vekiller bir otele sığındılar. Twit üzerinden tüm dünya ya duyurulan gelişmeler ülkenin bir çok yerinden eyleme destek vermek için toplanan vatandaşlar var.


Dünden beri gaziantep belediye başta olmak üzere Beyoğlu Emniyet siteleri de RedHackerler tarafından hacklendiler.
BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder in eylemde oluduğu son dakika da yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı görüntüleri yayınlanmaya başladı.


Eskişehir, Adana ve İzmir de de eyleme destek çağrıları yapılırken değişik illerde toplantılar yapılacağı duyuruluyor.
Yurt dışından destek mesajları geliyor. Hürriyet internet sitesinde yayınlanan bir videoda ise yarı aksam Türkçe konuşan ABD liler “Dayan İstanbul, sizleri tanıyoruz yanınızdayız” gibi mesajlar veriyorlar.
Sanki Türk Baharı havası esen İstanbul da eylemler devam ediyor.
 
İŞTE GELİŞMELERLE İLGİLİ İNTERNET SİTELERİNE DÜŞEN HABERLER.
Gezi Parkı müdahalesinde yaralı sayısı artıyor
Gezi Parkı’na sabah saatlerinde başlayan polis müdahalesi devam ediyor. İstanbul Tabip Odası, 6 kişinin çeşitli travmalar nedeniyle hastanede olduğunu ve yaklaşık 100 kişinin ise darp ve zehirlenmeler sonucu yaralandığını açıkladı.


 
İstanbul Tabip Odası polis müdahalesine ilişkin rapor hazırladı. Gözlemci hekimler ve hastanelerden alınan bilgilere göre 6 kişinin çeşitli travmalar geçirdiğini ve  yaklaşık 100 kişinin darp ve zehirlenmelere bağlı olarak yaralandığı bildirildi.
İstifa çağrısı yapan İstanbul Tabip Odası, açıklamasında “Görevini kötüye kullanan, Gezi Parkı’nın yıkılmasını, ağaçların sökülmesini sağlamak, müteahhit firmanın çıkarlarını kollamak uğruna insanların üzerine gaz bombaları ve tazyikli sularla polisi saldırtan, 'bir kafa travması, bir kol kırığı ve bir bacak kırığı ile yaklaşık yüz kişinin çeşitli yerlerinden sıyrık ve ekimozlar ile gaza bağlı zehirlenme' yaşamasına neden olan yöneticileri istifaya davet ediyoruz. Sergilenen vahşeti siyasi bir tutum olarak sürdüreceklerse hangi partinin görevlisi olduklarını açıklamalarını da bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 
 

Ahmet Şık Gezi eyleminde yaralandı
 
Gazeteci Ahmet Şık da Gezi Parkı eyleminde başına isabet eden gaz bombası nedeniyle yaralandı
Taksim Gezi Parkı’nda sabah yapılan müdahalenin ardından aralarında Gürsel Tekin, İlhan Cihaner, Melda Onur’un da yer aldığı CHP milletvekilleri ve beraberlerindeki grup, saat 10.00’da Divan Otel önünde bir araya geldi.
Basın açıklaması yapan grup daha sonra bariyerlerle kapatılan Gezi Parkı’na doğru yöneldi. Polis, Gezi Parkı’na girmek isteyen gruba gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sırasında grup bir anda dağıldı. Gazdan milletvekillerinin de etkilendiği görüldü. 
Gazeteci Ahmet Şık da Gezi Parkı eyleminde başına isabet eden gaz bombası nedeniyle yaralandı. Hemen Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Şık, tedavi altına alındı
 
Agop gazetesi
 
Testisi yırtıldı!
 
 
Taksim Gezi Parkı eyleminin sona erdirilmesine yönelik polis müdahalesiyle başlayan olaylar sırasında yaralanan Hazar Tunca’nın yaralanmasına yönelik görüntüler ortaya çıktı.



AĞACA İŞ MAKİNASİNDAN ÖNCE ULAŞTI, SARILIP GÖVDESİ OLDU

Görüntülerde, Tunca’nın bir ağaca iş makinasının kepçesinden önce ulaşması ve ona sarılıp gövdesi olarak yıkılmasını engellemeye çalışması görülüyor.
 
Vatan
 
Taksim’e ulaşım iptal!
Metro istasyonuna girişler kapatıldı.
 
Taksim Metro istasyonunda girişler kapatıldı. Taksim’e metro ile ulaşım iptal edildi.
Polis son olarak Taksim Metrosu’na da gaz bombası atmıştı.
 
Sözcü
 
Polisin gazı asker de tanımıyor
Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasını protesto eden gruplara müdahale eden Toma’nın geri dönüşü için bariyerlerin açılmasına izin vermeyen Gümüşsuyu Askeri Hastanesi’nde görevli askerlerle polis arasında ‘gaz’ tartışması yaşandı.


Polisin ‘TOMA’ olarak tabir edilen toplumsal müdahale aracı, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi önünden geriye dönmek istedi. Aracın geniş olması nedeniyle polisler, aracın dönüşü için Gümüşsuyu Askeri Hastanesi’nde görevli askerlerden acil servisin girişindeki bariyerlerin kendileri için açılmasını istedi. Ancak hastane görevlileri, ‘yasak’ olduğu gerekçesiyle bariyeri açmadı. Bunun üzerine polisler, bariyeri açmayan 
askerlere tepki gösterdi. Polislerden biri, “Bir daha ki sefere buraya gaz bombası bırakacağım.” üzerine ortam iyice gerildi. Görevli bir er de polislere, “Siz gaz bombasını atınca biz de bir şeyler atarız.” karşılığını verdi. Gerginlik, bir süre sonra yatıştı.
Polis aracı ise, bariyerlerin açılmaması üzerine başka bir bölgeden geri dönüş yaptı.
 
Odatv
 
SON DAKİKA FARKLI BİR EYLEM GERÇEKLEŞİYOR.
Beşiktaş ın Çarşı grubu taksime ulaşmaya çalışırken, Galatasaray'ın Ultra Aslanlar gurubu ile Genç Fener Bahçeliler de eyleme destek veriyor.  
Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2013, 14:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER