banner392

Hızlı Tren İstasyonu yeni seçime mi kaldı?

“Pamukova’dan Hızlı Tren Geçecek Pamukovalı Hızlı Trene binecek” diye seçim öncesi reklam yapanlar. İstasyon yapılmayınca sesleri kesildi. Ancak 7 Haziran seçimi AKP yi iktidardan indirdi. Peki şimdi o çok ballandırarak anlatılan Hızlı Tren İstasyonu ne oldu?

Hızlı Tren İstasyonu yeni seçime mi kaldı?

Ulaşım açısından ülkemizin en şanslı ilçelerinden biri olan ve içinden hem kara yolu, hem de Tren yolu geçen bu şanslı ilçe maalesef tren yolundan gerektiği kadar yararlanamıyor.

 

İki yıl öncesine kadar Pamukova’dan geçen Doğu Ekspresi, Güneydoğu Ekspresi, Pamukova gibi her gün mutlaka Pamukova İstasyonunda duran trenler olurdu. Hatta akşam saatlerinde Pamukova Tren İstasyonu ana baba günü gibi olurdu.

 

Sosyal devletin olduğu o günlerde vatandaşlar ellerinde süt, yoğurt kapları, ellerinde kuru bakliyat, ellerinde patates çuvalı gibi çok miktarda başta İstanbul olmak üzere Pamukovalının çalıştığı çocuklarına anne ve babaları hasret gidermek için giderler, giderlerken de en güvenli ve ekonomik olarak tren yolunu kullanırlardı.

 

Şimdi Hızlı Tren yolu yapıyoruz diye var olan yabancıların Türk milletini borçlandırarak yaptıkları tren yolları sonunda (Düyün ü Umumiye) borçları diye tahsil etmeye kalktıkları ve Osmanlının batışı olan savaşın da başlangıcı olan Tren yolları maalesef günümüzde devre dışı kaldı. Pamukovalılar için hiç bir anlam ifade etmeyen bir demir yolları işgali altında kalan hatta geçtiği Sakarya ovasının da büyük bir kısmını betonlaştıran tarım alanlarını yok eden hurdalık şimdilerde yeni bir seçim de yine bol bol reklam yapılarak vatandaşları kandırarak oylarının alınacağı kandırma aracı olarak kalmaya devam edecek.

İŞTE HIZLIS TREN İSTASYONUNDAN EN SON GÖRÜNTÜLER
 

Hiçbir zaman o eskiden olduğu gibi İstanbul da Ankara daki çocuklarına devletin en güvenilir aracı olan tren ile gitmeyi bir daha başaramayacaklar galiba.

 

İşte 2 yıl önce birçok vaatlerle yapımına başlanan Hızlı Tren hattı sözde 2 yılda tamamlanacak ve Pamukovalıların hızlı trenle seyahat edeceği bir yer olacaktı. Şimdi Pamukova’nın yeni Hızlı Tren İstasyonu unutulmuş durumda.

 

Eski tren yolu hattı ise çürümeye yüz tutmuş durumda. Pamukova İstasyonunda kuş uçmuyor, kervan geçmiyor. Anneler, babalar çocuklarına güvenli ve ekonomik olarak gidecek tren bulamıyorlar.

 

Alın size Pamukova İstasyonundan görüntüler. 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 00:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
figen osmanlı
figen osmanlı - 9 yıl Önce

Sakarya milletvekilleri ne iş yapar.en azından günde. 1 yht treni 1 dakika gidiş geliş durdutmak akillarına gelmiyormu.,3 yıl önce pamukovada duran Boğaziçi ekspresini unutmuşsunuz.

SIRADAKİ HABER