banner392

Gezi Parkı eylemleri dalga dalga yayılıyor!

Taksim Gezi Parkı'nda yaşananlara tüm Türkiye'den destek geliyor

Gezi Parkı eylemleri dalga dalga yayılıyor!
 CHP'li bazı milletvekillerinin de aralarında bulunduğu grup, Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında alkol düzenlemesine ilişkin yaptığı konuşmayı protesto etti.

CHP'li bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, grup toplantısında alkol düzenlemesine ilişkin yaptığı konuşmayı protesto etti.

Ankara İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları üyeleri, Kızılay'da Milli Müdafa Caddesi'nde toplandı. Gruba, CHP milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Bülent Kuşoğlu, İzzet Çetin ve Levent Gök de destek verdi.

Başbakan Erdoğan'ın sözlerini protesto eden grup, hükümet aleyhinde sloganlar attı.

Siyah çelenk bırakmak için Başbakanlığa yürümek isteyen gruba polisin izin vermemesi üzerine gerginlik yaşandı. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği grup, dağıldıktan kısa bir süre sonra tekrar toplandı.

Gerginliğin sürmesi üzerine milletvekili Gök, partinin anons aracının üzerine çıkarak, polisin müdahalesine tepki gösterdi.

Gök ve diğer milletvekilleri, daha sonra, grupla Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto için Kuğulu Park'ta düzenlenecek eyleme katılmak üzere Atatürk Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçti.

TAKSİM MEYDANI’NDA 200 KİŞİLİK GRUBA POLİS MÜDAHALESİ

Taksim Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup
"Direne direne kazanacağız", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atmaya başladı. Bunun üzerine çevik kuvvet polisleri gruba gaz bombası ve tazyiklu su sıkarak müdahale etti. Grup üyeleri müdahale sonrası kaçmaya başladı. Polis ekileri de grubu kovalamaya başladı. Yaralandığı görülen bir kişi taksiye bindirilerek hastaneye gönderildi.

TUNCELİ’DE GEZİ PARKI PROTESTOCULARINA DESTEK

Tunceli’de sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partiler, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nda gösteri yapanlara yürüyüş ve basın açıklamasıyla destek verdi. 

Tunceli Sanat Sokağı üzerinde saat 18.30’da toplanan yaklaşık 700 kişilik grup sloganlar atarak, Behice Boran Caddesi üzerindeki Ak Parti il başkanlığı binası önüne yürüdü. Ak Parti aleyhine slogan atan protestocular, caddeyi çift yönlü trafiğe kapattı. Grup adına basın açıklaması yapan Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Tunç, Taksim Gezi Parkı’nda göstericilere faşizan bir saldırı uygulandığını ifade ederek, şöyle dedi: "AKP hükümeti yaşamın her alanında halkımıza çeşitli baskılar uygulamaya devam ediyor. Gezi Parkı’ndaki ağaç katliamını yaparak yeşil alanları nasıl yok edeceğini bütün Türkiye’ye gösterdi. Dünya bu olayları dikkatle izliyor. AKP hükümetinin gerçek yüzü her gün daha da açığa çıkıyor. Tunceli’de bütün vadilere, derelere baraj yapmak isteyen AKP hükümeti zaten yeşil alanlara olan tavrını ortaya koymuştu. Şimdi gezi parkında bütün dünya halkı AKP faşistminin gerçek yüzünü görüyor. Polisin uyguladığı şiddeti nefretle kınıyoruz. Taksim gezi parkında derinişini sürdüren halkın yanındayız ve her daim destek veriyoruz onların haklı direnişine." Protestocular açıklamanın ardından dağıldı.

İZMİT’TE GEZİ PARKI PROTESTOSUNA 500 KİŞİLİK DESTEK

TAKSİM Gezi Parkı’nın yıkımı ve ağaçların sökülmesiyle ilgili direnişe polisin biber gazı dahil orantısız güç kullanmasına tepki olarak yurdun birçok ilinde olduğu gibi Kocaeli’nde de saat 19.00’da protesto gösterisi yapıldı.

Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te Cumhuriyet Parkı’nda saat 18.30’dan itibaren toplanmaya başlayan kalabalığın sayısı saat 19.00’da 500 kişiyi aştı. Gezi parkı ve polisin kullandığı orantısız güçle ilgili birçok pankartın taşındığı protesto gösterisi sırasında sık sık ’Hükümet istifa’ sloganları da atıldı. Taşınan pankartlar arasında ’Kimyasal Tayyip" yazılı pankart dikkat çekti. Protesto sırasında İstanbul’daki gelişmeler adım adım izlendi. 6’ncı İdare Mahkemesi’nin Taksim Topçu Kışlası projesine karşı açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verdiğinin duyurulması alkışlarla karşılandı. Protesto gösterileri sırasında kalabalığın çevresinde sivillerin dışında polis bulunmaması dikkat çekti.

Muhalif gazete
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 02:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER