banner392

Geyve Havayii Fişek fabrikasında patlama da 8 kişi yaralandı.

Sakarya Geyve ilçesinde faaliyet gösteren geçtiğimiz yıllarda da bir kaç kez patlama ile gündeme gelen Venüs Çoşkunlar Havayii fişek fabrikasında bugün saat 14.20 sularında yeniden büyük bir patlama meydana geldi.

Geyve Havayii Fişek fabrikasında patlama da 8 kişi yaralandı.
Alifuatpaşa ve Pamukova dan da duyulan patlama sonucu bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.
Hafta sonu olması nedeniyle sadece az sayıda görevlinin bulunması şans eseri faciadan dönüldü. İlk belirlemelere göre fabrikada 8 kişinin yaralandığı açıklandı.
Patlamanın şiddetinden Geyve İncik suyu mahallesinde çok sayıda binanın camları kırıldı. Evlerde hasar meydana geldi.

Olay yerine gelen Sakarya valisi patlamanın nedenin araştırmalar sonunda ortaya çıkacağını söyledi. Fabrika yetkilisi ise büyük miktarda maddi hasar meydana geldiğini söyledi. Can kaybı olmadığı ve fabrikada bekçi ve hafta sonu görevlilerinden 8 kişinin yaralandığını söyledi.

Olay yerine gelen Sakarya Valisi Mustafa Büyük ün fabrikadan 400 metre uzaktaki İncik suyu mahallesi sakinleri yolunu kestiler. Mahallelilerin valinin önünü keseceğini duyan çevik kuvvet ekipleri validen önce mahalleye gelerek güvenlik önlemi aldılar.
Fabrikadan sonra tek geçiş yeri olan İncik suyu mahallesine gelen vali Mustafa Büyük mahalleliler tarafından durduruldu. Aracından inen vali mahalle muhtarı ile konuşmak istedi ve mahalle muhtarı gelerek valiye fabrika ile ilgili bilgiler verdi. Fabrikada daha öncede olan patlamalar yüzünden şikayetler olduğunu ve fabrikanın bölgeden kaldırılmasını istedi.

Vali Mustafa Büyük ise şimdilik fabrikanın çalışmasını durdurduğunu söyledi.

Vali Çevrede çok sayıda hasar gören evler den birisinde incelemeler de bulundu.
Özellikle mahalle sakini kadınlar fabrikanın bölgeden kaldırılmasını istediler.
Bölgede kurulan bu havayi fişek ten sonra diğer tekstil fabrikaların da arıtıcılarının çalışmadığından şikayet eden Geyveliler çevreye atık su atan dereyi de göstererek bir an önce çözüm istediler.

DETAYLAR VE OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER AZ SONRA GELECEK......


Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2013, 10:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER