banner392

Geyve de sele kapılan işçiyi bulma çalışmaları devam ediyor.

Geyve İlçesinde etkili olan sağanak yağış sonrasında Karaçay Deresi'nin taşmasıyla Burhaniye Köyü'nde bulunan ve Milletvekili Şaban Dişli'nin oğlu Taha Dişli'nin de ortağı olduğu tavuk çiftliğini sel suyu bastı. Sel suyuna kapılan 22 yaşındaki Taner Y., kaybolurken, baskın çiftlikte bulunan bir çalışan tarafından görüntülendi.

Geyve de sele kapılan işçiyi bulma çalışmaları devam ediyor.

Geyve'ye bağlı Burhaniye Köyü'ndeki bir tavuk çiftliği, sağanak yağışın ardından Karaçay Deresi'nin taşmasıyla sular altında kaldı. Çiftlikte bulunan 18 kişi çiftlik sahibi Taha Dişli ve Nihat Vartaoğlu tarafından iş makinasıyla kurtarıldı. İşçilerden 22 yaşındaki Taner Y. ise sel sularına kapılarak kayboldu. Tavuk çiftliğindeki binlerce tavuk 1,5  metreyi bulan sel sularında telef olurken, çiftliğe giden yolun 50 metrelik bölümü de yıkıldı.

Sel sularının çiftliği kapladığı an bir çiftlik çalışanı tarafından görüntülendi. 6 saniyelik görüntülerde sel sularının siddetle akması binaların yarısına kadar yükselmesi yer alıyor. Bu arada selde kaybolan işçiyi bulabilmek için Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Jandarma ve AFAD ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyorlar. 

 

Sakarya'da meydana gelen selde kaybolan Taner Yaman’ı arama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaları çaresizlik içerisinde takip eden baba Şaban Yaman, oğlunun sel anında annesini arayarak, “Anne bizi sel götürecek” dediğini söyledi.

 

Geyve ilçesinde sağanak yağış sonucu Doğantepe köyü Koruboğazı mevkiinde bulunan tavuk çiftliğini su basmış, çiftlikte çalışan 3 kişi çatıya çıkıp kurtulurken, Taner Yaman (22) isimli genç ise sel sularında kaybolmuştu. Dün Yaman'ı aramaya başlayan AFAD ormanlık alanda, AKUT ise akıntının bulunduğu bölgede çalışmalarını sürdürüyor.


"Canlı değildir de cesedinin bulunmasını istiyoruz"

Oğlunun kayıp haberini aldıktan sonra nehir kenarında yapılan arama çalışmalarına katılan baba Şaban Yaman, “İlk olarak annesini aramış. 'Anne bizi sel götürecek' demiş. Ondan sonra bir daha cevap yok. 4 gün oldu daha başlayalı. Askerden yeni gelmişti. Ben, 'Aslı yoktur' dedim. 'Onlar kaçmışlardır' dedim annesini avutmak için. En son meydana çıktı. Arama çalışmaları hakkında hiçbir şey diyen olmadı daha. Akşam, 'Buralardan bir sinyal sesi geldi' demişler. Telefon sinyal sesi. İki tane telefon vardı üzerinde, ikisi de çekmiyor. Aradım çekmiyor. Şuralarda bir verici var. Oradan sinyal almışlar. Yalnız 30 kilometre civarını çekiyormuş. Sabit bir yer yok. Oğlanın bulunmasını istiyoruz. Canlı değildir de cesedinin bulunmasını istiyoruz. Burada kaldı” dedi.

 

AFAD ve AKUT’un yanı sıra ailenin yakınları ve komşuları da gencin bulunması için bölgede arama çalışması yapıyor. 
Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2014, 00:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mkc
mkc - 10 yıl Önce

allah hakkımızda herşeyin ama herşeyin hayırlısını versin amin afetzedelere geçmiş olsun

SIRADAKİ HABER