banner392

Ecevit Keleş halkı kandıranlara veryansın etti.

Akil adamlardan önce Pamukova, Turgutlu ve Gökgöz köylerini gezen CHP il başkanından açılım süreci ve Sakarya da yapılan yolsuzluklar ile ilgili çok sert açıklamalar geldi.

Ecevit Keleş halkı kandıranlara veryansın etti.
Köylerde yaptığı konuşmada, Pamukova hastanesinin durumu, 2-B arazilerinin vatandaşlara satışı, Sakarya da Şeker Fabrikasının konumu, Sakaryaspor ile ilgili çok ilginç iddilar bulunan Keleş; “Yerel yönetimler yasasıyla köy meraları köylünün elinden alınacak” dedi.

Ecevit Keleş Yolsuzluklarada dikkat çekti.

Pamukova nın Turgutlu ve Gökgöz köylerini ziyaret eden Sakarya CHP İl Başkanı Ecevit Keleş ve Pamukova ilçe başkanı nail Türkmengil ve partililer Barış süreci ile ilgili kanuşmalar yanında iktidar ve yandaşlarının yaptıkları yolsuzlukları anlattılar.

Pazartesi günü Pamukova da esnaf ziyaretleri yapan CHP liler akşam saatlerinde de Turgutlu ve Gökgöz köyünü ziyaret ettiler.

Turgutlu da köy kahvesi önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Ecevet Keleş Açılım süreci ile ilgili köylünün ne anladığını sordu. Ancak köylüler açılım süreci ile ilgili konuşmaktan çekindiklerini söylediler.

Keleş Açılım sürecinin şimdi barış süreci olarak dillendirildiğini kendilerinin de barıştan yana olduklarını ama bu süreçle ilgili ne alanıp ne verildiği konusunda genel başkanın dahi bilgisi olmadığını söyledi.

“Barış süreci diye bir süreç koydular önümüze, Barış süreci ne diye soruyoruz. Cevap veremiyorlar. Yani bu adamlar ne yapmaya çalışıyor bilemiyoruz. Banada bilgi verin ben il başkanıyım diyorum. Genel başkana gidiyorum. Genel başkanda bilmiyorum diyor. Bize hiç birşey söylemiyorlar. Kim biliyor bunu? Başbakan biliyor. Mit başkanı biliyor. Amerikan başkanı biliyor. Birde Abdullah Öcalan biliyor. Başka bilen varsa söylesin” dedi. Dinleyen köylüler net yanıt veremediler.

Konuşmasına akil adamlara iligili bilgiler vererek devam eden Ecevit Keleş önümüzdeki günlerde Sakarya ya da gelecek akil adamların Elmas otele gelip yapacakları görüşmeleri tutanaklar halinde başbakana götürüceklerini söyledi. Ancak Akil adamlar yerine Sakarya nın Milletvekillerinin gelip görüşmesi gerekitğini söyledi.

“Kim bu akil adamlar? Hülya Koçyiğit, Kadir İnanır, Orhan Gencebay dan akil akam olur mu” dedi.

 

TURGUTLU MUHTARI ÇİFTÇİNİN ZOR DURUMDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Turgutlu köyünde konuştuğumuz köy muhtarı Mehmet Tuncer köylünün durumunun iyi olmadığını 225 kişilik köyde 200 dolayında emekli olduğunu onların emekli paraları ile geçinir hale geldiklerini söyledi.

Pamukova da ileri ölçüde çiftçilik yapan Turgutlu köyünde üreticinin yetiştirdiklerinin para etmediğinden yakınan muhtar.

“Mazor ve gübre fiyatları yüksek, Çıkardığımız mal para etmiyor. Satışımız iyi değil. Yaptığımız masrafların yarısını alabiliyoruz. Şu anda çiftçi iyi durumda değil. 8-10 çeşit ziraat çıkarıyoruz, ancak bir tanesi para kazanıyor. 7-8 tanesinden zarar ediyoruz. Bu sefer o onu götürüyor, Öbürü öbürünü götürüyor. Suan köyde sıkıntı var. 220 hanelik köyde 200 küsür emekli var. Her evde bir emekli var köyümüzde. Bu cıvarda bizik köy farklı, ona rağmen sıkıntı var.”dedi.

Başka bir köylü ise çıkardıkları ürünlerin zorunlu olarak hala götürüldüğünü bundan şikayetçi olduklarını söyledi.

Başka bir köylü ise köylerinin içinden geçen duble yoldan şakayetçi oldu. Yolun birçok eksikliklerle yapıldığını söyledi. Yapımcı ve yetkililerden şikayetçi oldu.


 

GÖKGÖZ KÖYLÜLERİ KONUŞMADAN ÇEKİNDİKLERİNİ SÖYLEDİLER.

Pamukova’nın en büyük köylerinden olan Gökgöz köyünü ziyaret eden CHP il başkanı ve ilçe başkanı ve partilileri sıcak bir ilgiyle karşılayan köylüler konukları dikkatle dinlediler. Ancak bir iki köylü dışında açılım ve süreçle ilgili mikrofon uzattığımızda konuşmaktan çekindiklerini söyleyenler oldu. Korkuyor musunuz? diye sorduğumuzda “Evet korkuyoruz. Esnafız, fakiriz, ekmek peşindeyiz” diyenler oldu.

CHP Pamukova İlçe Başkanı Nail Türmengil in süreçle ilgili sorduğu soruya yanıt veren iki köylü den birisi Barış kelimesinin anlamı dışında kullanıldığını anlattı, diğeri ise akil adamların seçimi sırasında bile kendilerinin başkanlarını seçemediğini. Bunu anlamakta zorluk çektiğini söyledi.

 

ALTAKİ VİDEODA ECEVİT KELEŞ İN KÖYLERDEKİ YAPTIĞI KONUŞMANIN TAMAMINI İZLEYEBİLİRSİNİZ.
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2013, 21:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER