banner392

Dünkü köy yolu bozuk haberimize büyükşehir ilgi gösterdi.

Dün sitemizde “Fırtına kavak devirdi:” haberimiz de Karapınar – Eskiyayla yolunun bozuk olmasını haber yapmıştık. Sabah saatlerinde yine aynı yolu kullanarak Eskiyayla ya gidişimizde yolda Büyük şehir iş makinelerini gördük. Demek ki haber ses getirdi diye düşündük. Darısı Saski’nın başına diyelim.

Dünkü köy yolu bozuk haberimize büyükşehir ilgi gösterdi.

Saski de haberimize ilgi gösterirde Eskiyayla yakınlarından geçen Pamukova ya gelen içme suyu borusunun bozuk olduğunu hatırlar. Onlarda haberimizi görürlerde bir an önce patlamış su borusunu onarırlar diye düşünüyoruz.

Dün haberimizden sonra belki de tesadüf oldu. Ancak biz bu olayı jest değil. İşte gerçek belediyecilik diye alıyoruz ve haberimizi de geciktirmeden hemen yayına sokuyoruz. Öncelikle büyükşehir belediyesine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Ağaççılar köyü üzerinde sabah saatlerinde 1 greyder, 2 harfiyat taşıyan kamyon ve birde silindir ile Karapınar ile Eskiyayla arasında bozuk olan yerlerin doldurulacağını öğreniyoruz. Uzun zamandır daha kötü bir yoldan bıkanlar mutlaka bozulmuş asfaltın toprakla da onarılmasına sevineceklerdir.

Dün gece aynı yoldan köye arı götürürken (Pamukova ile Eskiyayla arası 20 km) yolun bozuk olması ve bir çukura, bir dereye düşen aracımızın tekerleri neredeyse arıları bezdirdi. Kovanlarından dışarıya fırlayacak hala geldiler. Yollar gerçekten çok kötü, daha önceleri de bu yolla ilgili yazmıştık. Köyde kuruluşuna yardımcı olduğumuz büyük hayvan çiftliği için sık sık köye yem getiren yabancı tırların yolda kalışları hala gözlerimizin önünde duruyor.

Şimdi ise bu kadar bozulmuş olan ve asfaltın deforme olduğu yerin altından toprak zeminin üste geçtiği böyle yol kenarında birde çok ilginç kara yolları tabelalara var. Tabelalar sanki şose yoldan giden sürücülere uyarılarda bulunuyor.

Halbuki o yol girişinden sona kadar her an yolda ayı çıkabilecek bakımsızlığa sahip bir yol. Belki de yol girişinde “Dikkat ayı çıkabilir” diye uyarı yazıları yazılabilir. Çünkü gece bile yoldan motorbisikletlerle seyehat edenlerin mutlaka uyarılması gereken bir tabela olacağını düşünüyoruz. Tehlikeye karşı hiç değilse uyarı olur.

  
Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 21:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ABDULLAH AYDIN
ABDULLAH AYDIN - 9 yıl Önce

bi̇rde şu ova köyleri̇mi̇zi̇ haber yapin ci̇hadi̇ye çardak fevzi̇ye özbek eğri̇çay köyleri̇mi̇zi̇n yollari deli̇k deşi̇k yillardir yama yapa yapa yamali koy olarak adlari deği̇şecek yaziklar olsun büyükşehi̇r i̇şi̇ne gelen yeri̇ yapiyor sadece

SIRADAKİ HABER