banner392

Deprem Bölgesine Yardım yağıyor

Bugün Pamukova’dan bir tır daha Kahramanmaraş. Malatya ve çevre illerdeki yardıma muhtaç ailelere götürmek için öğleden sonra yola çıktı

Deprem Bölgesine Yardım yağıyor

2 gündür vatandaşlarında yardımları ile Pamukova Sosyal ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde toplanan yardımları Kaymakamlık binası alt katında düzenli bir şekilde tasnif edip kolilere koydular, sonrada tırlara yükledileö.

Pamukova nın Deprem Bölgesine gönderdiği bu dürdüncü Tır’ın uğulanması sırasında toplanan vatandaşlar ve Pamukova Kaymakamı Mustafa Ünlusoy ile Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün de uğurlamada bulundular.

Pamukova Müftüsü Çelil Şimşek Yola çıkacak tırın önünde dua ettirdi.

Kaymakmak Bey ise,  yaptığı kısa konuşmada 4. Tırın gönderildini vurguladı ve yardım kompanyasına katılan ve destek verenlere teşekkür etti.

“Bu çalışma da bulunan belediye başkanımız kamu kurum amirleri, Pamukovalı vatandaşlarımızın hepsine teşekkür ediyoruz. inşallah bu yardımlarımız orda bir merhem olur. Elimizden geldiğnce bizden talep edilen malzemeler doğrultusunda devletimizin bizlere gönderdiği belgelere uygun olan malzemeler dolu tırımızla yola çıkardık. İnşallah Yolu açık olsun” dedi

PAMUKOVA TIRI DEPREM BÖLGESİNE UĞARLANDI

Belediye Başkanı Güven Övün:

“Tüm Türkiye de olduğu gibi Pamukov ada kendine düşen özveriyi gösterdi. Bütün Pamukovalılar karınca karararınca yardımlarını yaptılar. Burada Kaymakamlımızın alt katında odada kadınlar, sivil toplum örgütü üyeleri tasnif yaptılar ve 4. Tırı da gönderiyioruz”

Belediyenin deprem bölgesine gönderdi mi ? sorunuzan cevap veren Başkan : “ siz ekskavatür gönderdik. Birde Afat Gönüllülerini götürmek üzere bir otobüsümüzü görevlendirdik, birde 8 kişilik personel gönderdik. Onlar orda çalımaları sürdürülorlar . bizlerede bilgi atıyorlar. ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN” dedi.

Burda yağan karları açmak için yeterli iş makenise varmı sorumuza Başka, “Biz yoğun bir kar yağışı ile ilgili tedbirler aldık. Bize her yerden ihbarlar geliyor yolların açılması ile ilgili biz elimizdeki iş makineleri ile onlara da yetişmeye çayışıyoruz.

TEK İSTEĞİMİZ GEZİ AMAÇLİ VATANDAŞLARIN YAYLALARA ÇIKMAMALARI. Dedi.

Pamukov Müftüsü Çelil Şimşek te bölgeye dinayet ten 8 görevi olduğunu söyledi.

“Başkanlığımızın istekleri doğrulsunda ilçemiz 8 tane din görevlesini Kahramanmaraş iline afet bölgesine yardım amaçlı harek ettiler. Bu sabah saat 8: 30 da onlarıda dualarla uğurladık. Şuan itibariyle Ankara yı geçkitlerini söylüyorlar. Rabim inşallah bu yolculuklarını hayır eylesin. Oradagüzel hizmetler yaparak ordaki depremzede kardeleşlenimize hizmelerini yaparak onlara yardım edecekler.

Aynı şekilde İl Müftülüğümüzünde organizesiyle diğer ilçelerimizin de birçok din görevlisi arkadaşıkmız bu vesiliye yola çıkmış durumdalar. Onlarda şimdi yoldalar. İnşallah güzel hizmet yapacaklar. Rabbim bise bu güzel çalışmalarda muafaak eylesin. Devletimizi milletimizi her türlü kazaya belayı haneketlerden muhafaza etmesin Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum “ dedi

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2023, 22:58

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER